Framtiden för svenskt media på internet

1/06/2009

Den här bloggpostningen gjorde jag på Nyhetsbloggen.com men den är helt klart intressant för läsarna här:

Mest intressant för er är troligen den analys jag gjorde av deras onpage-SEO. Trots att jag endast lade ner cirka 20 minuter på det var problemen jag upptäckte legio. Hade man lagt ner mer tid är jag fullständigt trygg i att listan blivit väldigt lång. Det hela är riktigt dåligt gjort.

Jag e-postade med folk bland svenska tidningar som hörde av sig eller som jag tog kontakt med frågor. Ett av svaren tycker jag kompletterar min syn bra så jag tar med det här (lite modifierat)...

Vad svenska tidningar inte kan lära oss

Om reklamförsäljning och konvertering är jag närmast fullständig idiot. Det är ett så tråkigt område. När det kommer till trafik för breda publicister ser jag däremot inte att någon av de svenska tidningar vet något som jag inte redan känner till. Ska man studera aktörer kring trafik är amerikanska de som gäller. De ligger långt före. Svenska tidningar börjar nu se ungefär det jag såg för 3 - 4 år sedan och tillskillnad från mig missar de helt att testa och undersöka lösningar innan de inför dem. Det uttryckte jag så här:

"Kan inte påstå att jag är så himla intresserad. Ska jag vara ärlig så tror jag inte ni kan något som jag inte redan känner till och samtidigt är intressant för mig. Det här ju frågor som jag också hanterat internationellt i demokratifrågor."

Det kan tyckas vara en väldigt dryg inställning men det är det verkligen inte:

  • Svenskt medias största problem är just den här BS-attityden där man pratar en massa utan att egentligen kunna något.
  • Jag arbetar effektivt med innehåll och slösar därför inte bort tid på BS med folk jag inte redan vet har något att komma med.

Vad vi kan lära av svenska pressen

Jag ser en sak som vore intressant att få deras bild av:

Däremot tycker jag att det vore intressant om [Red. tidningens namn borttaget] tog och följde sin egen utveckling och erfarenhet t.ex. i era bloggar. Det skulle däremot kunna lära mig och många andra ganska mycket.

Nu har ju ni en bra ägare och är duktiga på själva innehållet. Men ni producerar det onödigt dyrt och er bransch är väldigt överetablerad. [Red. tidningens namn borttaget] är därför en kandidaterna till att försvinna de närmaste tre åren. Åtminstone om jag m.fl. får som vi vill och presstödet och beskattning som orättfärdigt gynnar pressen försvinner.

Jag tror också att [Red. tidningens namn borttaget] skulle vinna själva på kommunicera mer om de omställningar ni behöver göra även om det troligen är väldigt sent nu. I min erfarenhet ger det oerhört mycket. Lätt att det skulle ge er mer än allt automatiserat runt länkar (jag brukar till 90% helt orättfärdigt själv kalla dem ABS för automatic-back-spam) ni stoppat in överallt (och drar ner större delen av värden av de inlänkar ni får).

Oavsett det tycker jag att du ska följa upp [Red. borttaget]. [Red. borttaget] hänger ju [Red. borttaget] i luften ni. Rimligen är det här en av de mest prioriterade frågorna för dig på din position. Vad har du lärt dig mer? Har du faktiskt testat någon av dina teorier / teorier du refererar till? Hur gör ni egentligen innan med diverse ABS lösningar ni tar in? Hur mäter du värdet av dem?

En ännu större fråga jag tycker du borde blogga om är hur du påverkas i dina tankar. Du liksom många andra i svenska pressen verkar lyssna på ett fåtal personer med teorier kring sådant här. Samtidigt sitter ni ju själva på facit bara ni bryr er om att följa upp er egen statistik.

Vi måste börja tänka långsiktigt

Ett av vårt samhälles största problem...
En svaghet vi människor har...
En svaghet vi måste lyfta oss från om vi inte ska fortsätta att lida i onödan...

    Farligt Irrationellt och Kortsiktigt Tänkande.

Det uttryckte jag som en knorr till e-postet enligt:

Men det är samma sak kring de flesta frågor. T.ex. FRA. Tappning av svenska nätet var aktuellt 1998 - 1999 när det gick att ev. bromsa det. Ni tappas det redan åt alla håll. Den frågan är redan förlorad. Nu handlar privatlivet om cloud genom att det effekt kommer hindra punkt till punkt säkerhet. Men debatten ligger 10 år efter. Samma sak har vi med klimatfrågan. Den kämpade jag mycket om och längre än jag trodde det kunde ge något. Nu är den förlorad och det går inte att göra så mycket längre genom att processen är självgående oavsett hur vi påverkar våra utsläpp. Då börjar folk uppmärksamma det och göra något åt det. Folk tänker för kortsiktigt.

Eftersom FRA-frågan är så infekterad genom att allmänheten inte begriper att de redan avlyssnas av massor av aktörer sedan många år ska jag dessutom här ta och komplettera med varför det är bra att FRA även officiellt börjar avlyssna oss:

    - Det får folk att inse att de avlyssnas. Då kan de skydda sig.

Innan har någon knappt brytt sig.

Känner du dig förolämpad? Tänkte du först eller är du irrationell?

Återigen kanske du tycker jag är dryg här. Du kanske rent av känner dig förolämpad? Ta och lämna de där känslorna som bara dyker upp och tänk igenom saker och ting först.

Ingenting blir bättre av att man håller tyst. Inga av dom som debatterat FRA har haft någon kunskap om situationen vi redan har kring avlyssning på svenska nätet (då hade jag med stor sannolikt vetat vilka de var innan). Jag skulle bli förvånad om någon av dom ens har brytt sig om att titta igenom officiellt tillgängliga uppgifter om hur nätet är draget vilket jag gjorde redan 2002.

Krönikor om klimatfrågan pekar ut svaga människor

Och hur många krönikörer som gjort billiga poänger i klimatfrågan gjorde sig faktiskt besvär att först lära sig hur hadley-modellen fungerar och följa den nu och bakåt i tiden? Eller hur många tidningar som bevakat område följde den forskning som skedde annat än det minimala som skedde i Sverige?

Nyfiken vital flaggade för flera år sedan om forskningsresultat som entydigt pekade på att Sibirien börjat släppa ut växthusgaser i signifikant omfattning p.g.a. den ökade uppvärmningen. Först nu tar DN upp det.

Sektens lögner om ADHD pekar ut samhällsförstörande fundamentalister

Ta sedan ADHD. Den svenska inställningen som huvudsakligen drevs av vissa sekter samt några personer hos Läkemedelsverket som jag bedömer själva hade stora problem och inte vågade se att de själva lidit i onödan bromsade evidensbaserad behandling. Därmed har vi fått helt onödiga enorma kostnader i sjukskrivningar, förtidspensioneringar, missbruk och våldsbrott. Och förstörda liv. Hur många av diverse krönikörer i svensk press brydde sig att följa upp den forskning som finns? Flera påstår att det inte går att detektera ADHD genom provtagning. Det är fel och går utmärkt på flera sätt genom att följa hjärnans aktivitet.

Hur hade deras redaktionschefer innan publicering kontrollerat att de inte hade dold agenda? Jag vet att två krönikörer som tagit upp dessa frågor är medlemmar i en sekt som spridit desinformation i den här frågan sedan länge.




Vi människor måste alla skärpa till oss. Vi måste lära oss att klara att tänka längre än 6 - 12 månader in i framtiden. Alternativet är att vi kommer dö ut eller gå igenom långa perioder av enormt lidande.



Svenska bloggosfären måste bli bättre

Tråkigt nog är flera aktörer i bloggosfären destruktiva här. De gör billiga poänger för att få några inlänkar och bli uppmärksammade men utan att prioritera korrekthet. Hela debatten i bloggosfären om medias framtid är ett utmärkt exempel på det.

Andra har bloggat lite och tror att de kan något om trafik på nätet. De får för sig att de vill jobba med det här och BS:ar sig till affärer via en blogg. Men hur många läsare har de själva klarat att få? Ofta är det inte ens ett tusental unika per dag (-__-) Undantag från den kritiken hör bloggar som är elitistiska d.v.s. riktar in sig på en liten grupp. Desssa kan vara referenser på kompetens här utan att ha många besökare. Jag är t.ex. en aktör bakom en blogg på engelska som bara har några hundra unika besökare per dag (den stänger dock ut sökmotorerna) men där har vi bl.a. har flera högt uppsatta amerikanska politiker som läsare.

En massa folk slänger fram idéer som jag vet från statistik av exakta tester gjorda under flera år är helt felaktiga. De kan bli aktuella i framtiden men de saknar idag värde. Ännu värre blir det naturligtvis när SEKTEN utnyttjar psykiskt sjuka och psykiatriskt funktionshindrade de rekryterat till att blogga en massa fantasier och desinformation om psykiatri. Eller när folk påstår att bevisat ytterst allvarliga miljöproblem inte är verkliga bara därför att dom själva är för svaga för att våga se det. Vad som dock är positivt är att man faktiskt ser en trevlig utvecklingstrend:




Bloggosfären blir bättre snabbare än traditionella media på nätet. Det ser man inte minst när man jämför ledande krönikor och bloggar hörande till de stora tidningarna med ledande bloggar i den riktiga bloggosfären. Tittar vi i USA ser man detta ännu tydligare.



För specialistområden har bloggosfären i USA redan tydligt passerat traditionella media i värde. Inom några specialistområden inom IT har traditionella media rent av nu varvats flera gånger om. Hur traditionella media reagerar på det är nästan komiskt. De är fast i ett tänk att de är media och därför förtjänar besökare trots att de levererar ett mycket sämre innehåll till ett mycket högre pris. Klart att dom går under med sådana medarbetare (>_<)

Problemet är att särskilt SEKTEN är väldigt manipulativ. Här krävs kanske mer!

Att identifiera extremister och fundamentalister

Sådana människor är pinsamma och svaga. Vi måste lära oss känna igen dom. Sedan antingen filtrera bort allt de säger. Eller peka ut dom för vad dom är. Där är en sak jag funderat på att göra en tjänst som dokumenterar personer medlemmar i religiösa sekter som arbetar inom myndigheter där det har betydelse eller som bloggar i frågor dessa har åsikter i utan att påtala att de religiösa extremister. Och hur är det med dominerande IT-aktörer på nätet? Finns medarbetare där som kommer från kommunistiska länder och bibehåller otillbörlig kontakt? Har de medarbetare från SEKTEN? I så fall är det ytterst farligt...

Jag bedömer att detta utmärkt går att göra utan att bryta mot datalagstiftningen, PUL och allt annat aktuellt genom att undvika att använda information bunden till personen men ändå på sådant sätt att det är trivialt via knapptryckning att identifiera vilka de är.

Fast där är vi återigen i det att jag är så himla snäll. Klarar särskilt media av att själva granska sina medarbetare och vilka som sprider desinformation p.g.a. t.ex. medlemskap i SEKTEN krävs detta kanske inte. Det samma gäller naturligtvis myndigheterna.

16 kommentarer
Anonym sa...

KUL att de tycker du är elak.

På Mynta-tiden sa Johan alltid att ingen kunden såga som Husman. Sånt du skriver nu är ju ingenting mot rapporter då.

BRA skrivit på Nyhets-bloggen. Vi har en tidning vi har stora lån till... Så jag läser allt jag hittar nu. Din analys är bäst än så länge.

/BB

2009-01-06 19:23
Anonym sa...

Problemet med att peka ut officiellt är ju samma med att du inte vill ge mig namnet på han hos myndigheten. Risken är att folk som det sprider sig vidare till och lidit i onödan kommer skada dom.

2009-01-06 19:28
Anonym sa...

Ja jag vet. Det är ett enormt problem.

Jag har lagt tid på att försöka komma åt det. Men ta t.ex. en viss myndighet. De har så dryg inställning att de skiter i sådant här. De antar bara att de inte är infiltrerade och skiter att bry sig. Där kan utpekande därför bli nödvändigt med efterföljande juridiska åtgärder mot myndigheten.

Men helt klart hoppas och utgår jag ifrån att vi inte ska behöva börja registrera det här offentligt. Viktigast är att media skärper till sig. Det handlar heller inte bara om extremisterna nu utan framtida extremister. Media måste ha rutiner för att upptäcka det här.

Jag vill verkligen inte ha en situation där någon stackare som blivit utbränd och förstörd av obehandlad autism och ADHD i ett förvirrat tillstånd åker runt och skjuter folk i SEKTEN. Det är ju trots allt så att de flesta somär medlemmar där är offer på precis samma sätt av Läkemedelsverket irrationella politik. För de i SEKTEN jag tittat närmare på är mitt intryck att psykiatriska funktionshinder liksom psykiska sjukdomar är väldigt vanligt.

2009-01-06 19:35
Anonym sa...

JAG HATAR SEKTEN VI SKA ALDRIG GLÖMMA!
ALLA ÄR INTE OFFER SOM ÄR MED!
DE SOM INTE ÄR OFFER MÅSTE DU PEKA UT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2009-01-06 19:37
Anonym sa...

Du ser Torbjörn!

Jag gillar dom heller inte men jag många andra hatar så intensivt att man inte tror det är sant. Att börja publicera är ett stort ansvar att ta.

2009-01-06 19:39
Anonym sa...

VI SKA ALDRIG GLÖMMA!

2009-01-06 19:46
Anonym sa...

Inte glömma men på ett rationellt sätt försöka förbättra situationen. Och sedan förlåta så att samhället kan gå vidare.

Veritas vos liberabit!

2009-01-06 19:48
Anonym sa...

KÖR DITT RACE VI KÖR VÅRT
VI SKA ALDRIG GLÖMMA

2009-01-06 19:52
Anonym sa...

Nej faktiskt inte. Ser jag behovet t.ex. därför att saker ser ut att gå ur kontroll hos er så går jag in och tar kontroll över er.

Och jag kan sådant så gör jag det blir det så också.

Jag sitter inte tyst om jag ser att ni börjar bete er som idioter. Följande gäller:

1. Respektera svensk lagstiftning.
2. Följ normal moral.
3. Tänk rationellt och långsiktigt.

Annars tar jag er direkt i örat.

Veritas vos liberabit!

2009-01-06 19:54
Anonym sa...

Däremot precis som jag skrev tidigare så länge du håller dig innanför lagstiftning, moral och vad är vettigt gäller:

"I en marknadsekonomi och demokrati måste man inse att övriga utnyttjar de möjligheterna spelreglerna ger. Om du eller det du representerar inte gör det samma blir du marginaliserad."
(Från: Ett angrepp: Google som religion & Internet som Rom före kejsartiden

Det var ju delvis en orsak till att SEKTEN och personerna hos myndigheterna kunde orsaka så stor skada. Deras omoral höll folk kvar så att de inte hade möjlighet att utnyttja sina möjligheter.

Nu när folk har behandling kan vi ta tag i det här. Och här ska vi pressa fullt ut så länge det är moraliskt, lagligt och gör samhället bättre.

Kräver det t.ex. att vi i detalj granskar privatlivet hos alla på vissa myndigheter för att upptäcka infiltratörer gör vi det. Behöver vi kan vi gå igenom varenda medlem och söka brottslighet. Misstänker vi infiltration hos andra maktaktörer som kan skada oss gör vi det samma.

O.s.v. Med alla andra åtgärder.

Annars blir vi marginaliserade, förtryckta och missbrukade.

Men jag vill inte veta av några irrationellt eller omoraliskt. Och absolut ingenting som inte är tillåtet enligt svensk lagstiftning.

2009-01-06 20:03
Anonym sa...

En enkel och bra åtgärd är att informera arbetsgivare om medlemmar. Detta genom att SEKTEN sällan berättar att de är medlemmar och samtidigt missbrukar sitt arbete för att skada samhället med sina underliga idéer.

Det gör de bl.a. på sätt som kan vara olagliga, strida mot vad som är accepterat & vara giltig skäl för uppsägning eller vara grovt omoraliskt. Att ha en vårdare inom psykiatrin som är medlen i SEKTEN är t.ex. direkt farligt.

Där gäller det sedan också att man följer personerna så att man är säker på att ev. nästa arbetsgivare får reda på att de är medlemmar.

2009-01-06 20:13
Anonym sa...

PS

"uppsägning" skulle vara "avskedande".

Veritas vos liberabit!

2009-01-06 20:15
Anonym sa...

Vad menas med Veritas vos liberabit!

2009-01-06 22:59
Anonym sa...

Det är motto för ett slutet väldigt elitistiskt brödraskap av personer som verkar för demokratiska rationella samhällen (också för Johns Hopkins University). En sak det gör är att stödja organisationer som konstruktivt och *effektivt* verkar för att förbättra världen.

Det kan t.ex. handla om demokratirörelser i Kina genom att man tillför personer som har väldigt hög prestationsförmåga och kunskap. Organisationen har även tillgång till väldigt stora summor. I sig är den ganska liten och alla arbetar ideellt för att hindra korruption.

Frågan kring sekten är ytterst infekterad just nu. Genom att skriva Veritas vos liberabit! påminde jag de två personer som hetsade upp sig här vem jag är och vad jag representerar och därigenom också vad jag accepterar.

D.v.s. omoral, att gå utanför lagstiftning m.m. är inte accepterat för att motverka sekten. Däremot får du allt stöd i övrigt vi kan ge om de sköter sig.

2009-01-06 23:04
Anonym sa...

Vad är sekten? (vet nog) Hur infekterat är det?

2009-01-06 23:13
Anonym sa...

Besvarade första frågan via chatt (där frågan kom).

Problemet som gör det hela så känsligt och gör att man måste se till att folk håller sig lugna är att de där packet har som vana att angripa folk som säger emot dem eller berättar om dem. Därigenom söker de konflikt.

Samtidigt har många som lidigt mycket insett att systematisk desinformation från sekten till stor del varit orsak till detta. En del av de personer som nu är engagerade i olika grupper mot dem är ganska tuffa personer. Flera är dömda våldsbrottslingar och ett par har suttit i fängelse för mord. Inga som skrämmer mig direkt men det är personer som kan reagera impulstivt genom medfödda funktionshinder som ännu ej behandlas och samtidigt har tagit skada genom det liv de levt innan.

Ok så antag att sekten börjar trackasera de här personerna. Det kan sluta väldigt olyckligt. Därför krävs att man är väldigt försiktig kring allt sådant här och stödjer de personer som försöker göra något bra här och ser till att de inte överreagerar och gör något dumt.

Folket i sekten är trots allt ungefär samma personer i grunden. De har haft samma problem och hamnat i den där sörjan.

Problemet måste lösas konstruktivt. Samtidigt är det givetvis så att om sekten börjar gå för långt i angrepp på personer är det ingenting som heller kan accepteras. Frågan är därför väldigt svår.

Hade säkerhetspolisen eller tillochmed polisen varit lite engagerade hade det betytt mycket men de skiter helt i det här.

2009-01-06 23:21

Kommentera