Pusha - Förslag på förbättringar

4/27/2008

Här är några idéer som jag som kan göra Pusha ännu trevligare. De bygger alla på att stärka det sociala i sociala media. Några förslag är riktade till medlemmarna och några till utvecklarna:

Kommentera mer
Pusha är ett socialt media - ett socialt nätverk. Det handlar inte bara om att tipsa om sina intressanta bloggpostningar eller hitta kul saker på nätet.

Ett socialt media handlar lika mycket om att få möjlighet att diskutera nyheter, händelser och annat spännande. Här ger Pusha något som kommenterarer på bloggen saknar: folk som du redan har viss kunskap om och relation till.

Jag tycker att vi alla ska försöka bli bättre att kommentera och svara på kommentarer.

Bättre funktioner för att kommentera
På Flickr finns en väldigt enkel funktion för följa kommentarer man gjort på andra foton liksom kommentarer man får på egna foton:

Något sådant vore trevligt på Pusha!

Var trevlig mot nybörjare
När nya medlemmar kommer tycker jag att vi alla ska ta oss tid och titta vad de Pushat och ge kommentarer. Det hjälper dem igång och gör det troligare att de kommer tillbaka.

Ge möjlighet att svara
I den här bloggpostningen som nådde första sidan tipsade Christian bl.a. om en kul film: Att uppleva entreprenörskap utan att vara entreprenör….. På Youtube finns funktioner så att man kan svara på något särskilt. Sådana postningar länkar till varandra. Det är något jag menar skulle gynna just den sociala biten i Pusha (som är just vad som behöver stärkas).

Får man den möjligheten skulle jag svara med en bloggning med den här musiken satt till ett stycke från ett dataspel eftersom det uttrycker vissa likheter med hans kiwi-fågel film:

En PM funktion krävs
I ett socialt nätverk krävs möjlighet att skicka PM. Annars är det inte kul att hänga där.

Feeds för att prenumerera
Jan Sandahl, en man jag beundrar och respekterar som en skicklig konsult, gav oss följande tips på ytterligare en nödvändig förbättring av Pusha:

"Pusha borde ha feeds för att prenumerera på kommentarer (där man själv deltar)."

Mer om sociala media
Övrigt jag bloggat om sociala media och Pusha finns samlat här.

7 kommentarer
Christian sa...

Kul att du är så engagerad i Pusha. Med ditt och mitt engagemang borde vi bygga en egen, det är trots allt inte rocket science rent tekniskt!

Dock är det nog svårt med affärsmodell!

2008-04-27 17:59
Anonym sa...

Jag har ett likartat koncept som inte är riktigt samma sak men som intresse nog finns runt.

Med ett tydligare affärstänk.

2008-04-27 18:01
Christian sa...

Då har du en besökare som kommer engagera sig!

2008-04-27 18:05
Anonym sa...

Skicka en spec, så skissar jag på ett skal - eller snarare en väl vald kostym. ;-)

2008-04-27 18:54
Anonym sa...

Jo har vi tre som är intresserade kanske man kunde göra något.

Tänkte igår att det aldrig blir av för att inte ids göra allt jobb själv.

2008-04-27 18:55
Anonym sa...

Pusha borde ha feeds för att prenumerera på kommentarer (där man själv deltar).

2008-04-28 00:30
Gammalt konto sa...

Stort tack för ännu en artikel om Pusha! Vi är verkligen oerhört tacksamma för alla tips och förslag vi kan få från er användare.

Jag håller helt med om det du skriver. Just den sociala biten är något vi kommer att jobba mycket med framöver. Att automatiskt få mail när någon kommenterar ens länkar, kunna prenumerera på kommentarer för valfria länkar, samt enkelt kunna se senaste kommentarer (t ex i sidomenyn) är bara några av funktionerna som diskuterats.

Det som dock ligger närmast till hands är den nya designen. Den uppdateringen kommer även att innehålla några nya funktioner, men då ligger fokus mer på länkbiten.

Tanken är sedan att vi med jämna mellanrum kommer att släppa mindre uppdateringar med nya funktioner istället för att samla ihop det till en stor.

Tack än en gång för din artikel!

2008-04-28 06:19

Kommentera