Gör google till din startsida (eller att lyssna på läsarna)

4/04/2008

I Potenta tips på onpage SEO för bloggar skrev jag att man bör mäta besökarna noggrant och föreslog att Google Analytics och Google Feedburner är bra verktyg för detta. Om statistiken skrev jag bl.a.

"Särskilt just att många från sökmotorer söker svaret på en särskild fråga är viktigt. Ett bra på en sådan fråga har också goda möjligheter till att få länkar."

En situationen man ibland får är att någon kommit in från Google på ett sökord men troligen inte hittat vad de egentligen letade efter. Är ämnet relevant är det en möjlighet till att utveckla ett nytt innehåll som kan attrahera bra med läsare. Idag fick jag in den här besökaren:

Tittar man efter hur den här bloggen rankar på gör google till din startsida (Google.se) ser man att den kommer först på plats 24:

Det kan innebära att potential till många besökare finns om den rankar högre. Ett bättre innehåll kan vara tillräckligt för att uppnå det. Just för "gör google till din startsida" är det helt säkert inte fallet men för fallet när någon nu kommer är det bättre att du får korrekta instruktioner istället för igen komma till Google Adsense - Sekretesspolicy krävs.

Hur man gör Google till startsida - Internet Explorer
Välj "Verktyg" och sedan "Internet-alternativ". Klicka på "Allmänt". Under "Startsida" skriver du http://www.google.se i fältet "Adress". Klicka på "OK".

I Mozilla Firefox
Välj "Verktyg" och klicka på "Inställningar". Gå till fliken "Allmänt". Skriv in http://www.google.se enligt bilden:

Mer om Google som startsida
Google har mer att berätta om hur man gör dem till startsida: Make Google Your Homepage. Där finns instruktioner för fler webbläsare.

0 kommentarer

Kommentera