Han skrev 200 000 böcker

4/18/2008

The New York Times är en få nyhetstidningar jag läser och orsaken är att de levererar redaktionell kvalitet på en nivå som få andra kommer ens i närheten av. Den här nyheten upplevde som bizarre och lite oroande:

Kommer ni inte åt att läsa The New York Times har vi den också på Zdnet.com: He wrote 200,000 books (but computers did some of the work).

Mr. Parker, världens mest publicerade "författare", använder algoritmer han utvecklat för samla in publickt tillgänglig information om ett ämne med hjälp av 60 till 70 datorer och genererar en bok från det. Dessa säljer han sedan. Jag tror nog man kan se den här verksamheten som konkurrens eller ett alternativ till sökmotorer (t.ex. Google och Yahoo). Den som är van att hantera sökmotorer bör klara att få fram informationen kostnadsfritt men då har jag inte läst några av Parkers böcker.

The New York Times grundandes 1851 och har vunnit 95 Pulitzer Prizes vilket är fler än någon annan tidning. Om Mr. Parker vunnit några priser för sina böcker vet jag inte.

0 kommentarer

Kommentera