Occam’s Razor om dataanalys

7/08/2009

Det är relativt sällan man träffar på en blogg med djup inom ett specialistområde men vi har ett exempel med:

Occam’s Razor
(Jag är nästan säker på att han jobbar på Google men jag tyckte att jag fick ett annat intryck någon gång. Kanske en kronologisk fråga? Brydde mig inte i att kontrollera det.)

Bloggen är dock oerhört inriktad på webbsidor där det handlar om att få trafik att konvertera. Det är ju också det område som allra mest har studerats och där flest verktyg finns.

Något jag frågor mig allt oftare är om dessa metoder egentligen är bäst när man vill följa de riktigt stora trenderna. Det är utan tvekan de som oftast används även här men om det är optimalt vet jag inte. Begränsningen jag känner finns är att datat tas utan att man någonstans drar nytta av den kunskap man har om människan. Denna är svår att översätta till statistikanalys och man behöver en annan typ av modell. Men jag kan naturligtvis ha fel. Jag har dock en extremt annorlunda modell (även om den ännu inte är klar) som för mig tycks prediktera väldigt tillförlitligt för de områden jag ville ha den till.

1 kommentar
Swedish Research sa...

Bok av blogg-författaren att beställa:
http://books.google.com/books?id=dx-bca44N8cC&printsec=frontcover&dq=Web+Analytics:+An+Hour+a+Day&ei=_ChVSpqBIpDUyQS47fyYBw

2009-07-09 01:18

Kommentera