$30 miljoner US till anti-censur lösningar

7/26/2009

Det ser ut att kunna bli totalt $30 miljoner US via riktade bidrag till oberoende organisationer och lösningar som kan medverka till balansera censur och indirekt de ev. konstant pågående operationer för informationsinhämtning. Åtminstone trycker Senator Specter m.fl. på enligt Wall Street Journal:

Senate to Hillary: Support Cyber-Dissidents

Senator Specter imponerar. Det visar på stor inre kraft och moralisk styrka att våga lämna något när man känner att det är på väg att medverka till att irrationella trosföreställningar systematiskt förstör politiska möjligheter. Hela Västerlandet behöver fler politiker av hans kaliber.

Finansieringen verkar dessutom satt på en lagom nivå. Jag är inte alls säker på att mer pengar skulle ge mätbar skillnad. $30 miljoner US bör räcka och bli över för att säkerställa stabilitet och användbarhet hos mer viktig infrastruktur. Åtminstone om det inte ödslas bort på fel saker. Dessutom är det inte stort nog att provocera. Mycket bra!

Snarast tycker jag att man redan här bör vara försiktig med hur man skjuter ut pengar. Det gäller att minimera risken för att inte organisationer som idag bidrar med värde blir "humanitära-projekt-för-karriär". Sådana finns det redan för många av. Förstör inte "dissident" men tillför stabilitet och minska distraktion. Strålande!

Det är givetvis lätt att prata om demokrati i politiska tal m.m. Nu får goda politiker i senaten chansen att visa att styrka bakom orden ännu finns. Att stödja demokrati är rätt. Det är också gynnsamt i val och detta är frågor som kommer bli uppmärksammade under senatsvalet.

0 kommentarer

Kommentera