Crimemedicin.com istället för Crimemedicine.com i forum

10/19/2008

Att många bloggar länkar till felstavningen crimemedicin.com istället för crimemedicine.com är vanligt och jag tog ett exempel på det här: Reklamfeber tog fel på Crimemedicine och Crimemedicin. Detta har jag sett har blivit vanligt också i forum och vi ser ett exempel på det nedan:

Varför är detta ett stort problem?

  • Det ger ytterligare gratis reklam för riktiga internetapotek som får jämfört med normalt fullständigt enormt med trafik. Och det är de svenska skattebetalarna som sponsrat det (>_<)
  • Dessa länkar riskerar att värderas av sökmotorer.

Faktor två gör att dessa domäner iochmed Läkemedelsverkets kortsiktiga & dåliga kampanj får ett långsiktigt värde just för riktiga internetapotek som gör det möjligt för dem att synas bättre på sökmotorer under många år. Alla länkar till dessa domäner för över en kraft som sökmotorer värderar därför att de ser dem som en rekommendation. Denna kraft skickas vidare när de i sin tur länkar t.ex. till tramadol hos ett internetapotek. Då får internetapoteket en högre position på tramadol i det sökresultaten.

Länkarna den riktiga domänen www.crimemedicine.com får som Läkemedelsverket gjort är däremot värdelös eftersom de bara har Flash på den. Den för heller inte värde vidare någonstans. Tråkigt då den hade kunnat gå att använda till något vettigt.

0 kommentarer

Kommentera