Lagstifta om att alla ska surfa när de solar

6/01/2009

Precis som våra tryckta tidningar på nätet efterfrågar jag lagstiftning för att stödja bloggare och nättidningar. Fast jag kräver inga bidrag. Istället föreslår jag en lagstiftning om att alla som solar ska ha en mini-pc med sig och surfa minst lika mycket som de skulle ha gjort om det regnade. På så sätt kan medborgarna både få glädje av solen samtidigt som de utvecklar sin långsiktiga kunskap eller uppdaterar sin nuhetsanalys.

Vi kan ju inte ha det att folk surfar hur som helst: läser vad de själva vill när det passar dom. Då får vi sådana trafikdalar som nedan (sista punkten är lördagen denna helg):

Här kunde staten investera en summa pengar för att ge varje medborgare en mini-pc med internetuppkoppling gratis. Givetvis skulle det kräva att staten lånar in pengar från utländska intressen eftersom det blir en kostnad ovanpå övrigt. Och att låna just nu är väldigt dyrt när USA m.fl. länder dammsuger marknaden efter kassa. Men det kommer tillbaka! Fler surfare ger större total Adsense-annonsering och när de utländska lånen tvingar ner kronan ökar det värdet av satt Adsense-annonsering som ju räknas i $ och fler kronor flyter in i Sverige. Eller tänker jag enormt fel :-D

0 kommentarer

Kommentera