Gör ett Anslag med din blogg

6/02/2009

Under den fruktansvärda kulturrevolutionen torterades fysiskt och psykiskt kinas medborgare av olika gäng som drev runt besatta av olika enkla slagord de hittat i Mao:s böcker och fått för sig var väldigt viktiga. Något som kom tidigt under kulturrevolutionen var att rödgardister och övriga satte upp anslag. Tyckte du att din lärare var en Rysk revisionist eftersom hon lade för stort fokus på den Ryska matteboken istället för att studera Ordförande Maos texter som enligt honom själv innehåller allt man behöver veta gjorde du ett anslag där du anklagade henne. Andra kommer säkert skriva på plakatet med sitt namn och efter ett tag fodrar folket (när nu blivit ett lagom stort gäng för att mobba läraren) att ni agerar hårt mot "kospöket" eller "ormdjäveln". Därefter börjar dagliga förhör med fysisk tortyr, erkännande och inlåsning.

Här har vi några ungdomar på väg att kritisera någon av folkets fiender...

Jag tänkte appropå en bloggpostning jag skrev att man kanske kan se bloggar också som plakat eller anslag liknande de som fanns hur under Kulturrevolutionen. På Nyhetsbloggen.com gjorde jag ett anslag med ett plakat där jag anklagar SR för att vara dyrt, dåligt, onödigt och ta trafik och pengar från alla hederliga bloggare, TV-kanaler, webbutiker, radiokananer som sliter för brödfödan och alla vi nättidningar som hederligt kämpar för trafik och samtidigt måste möta SR som via en omoralisk tvångsavgift kan vräka ut innehåll. Ett makthungrigt SR tänker dominera webben på samma sätt som TV och radio där de är större än alla svenska konkurrenter tillsammans.

Nu föreslår jag inte någon mediarevolutionen men däremot att alla ska ta sig en funderare på vad med SR som är bra och vad hos SR som skadar samhället. Sedan är det bara att ni ställer upp era egna anslag om "SR".


Slagord på plakatet (min översättning): Krossa den gamla världen! Etablera en ny Världsordning!

Föga förvånande blev Kulturrevolutionen en katastrof för alla nästan alla i Kina utom Mao som använde den för att rensa bort andra viktiga personer i kommunistpartiet. Hela generationer av ungdomar blev traumatiserade och missade skolgång. Lärare, elever, rektorer, föräldrar... torterades till döds i mängder.

0 kommentarer

Kommentera