Skämtteckningar apropå internet

5/24/2009

Marriedtothesea.com tycker jag har kul skämtteckningar och man får använda dem om man länkar till dem. Här har vi några ganska färska runt internet...

För att citera ett par saker från diskussionen om "nuhet":

"För bloggar var alltid att prioritera sig själv viktigt och det gäller på samma sätt men mer också detta. Webben går ännu mer från att läsa till att skriva även om det huvudsakligen är för egen del eller att det upplevs som spritt och därför trevligt därför att du har många "vänner". "

Den här skämtteckningen anknyter bra till en möjlig negativ sida av nuhet:

Appropå att det inte alltid är lätt att veta vem man kommunicerar med på nätet har vi här något kul. Fast den mappar ju inte riktigt 100% och kanske mer illustrerar att det är lätt missuppfatta andra människor och mer så på nätet.

Till den här kan vi först förklara en möjlig mening av goat:

"Goatse.cx (pronounced either "/goʊtsi: dɒt si: ɛks/" or "/goʊt sɛks/") was an Internet shock site. Its front page featured a picture, hello.jpg, showing a naked man stretching his anus to a large size with both hands, with the inside of his rectum clearly visible. Below his gaping anus, his dangling penis and scrotum are visible, as well as a ring on the ring finger of his left hand."
Goatse (Wikipedia)

Och en "post" kan ju både vara ett inlägg i ett forum, blogg eller dyligt men också en stor påle.

I Sverige är många är upprörda över myndigheternas utökade möjligheter till insyn i webbtrafik i vissa fall. För mig känns dimensionen runt privatliv som en icke-fråga eftersom det där inte representerar problematisk avlyssning där. Vi har flera olika typer av aktörer som aktivt avlyssnar webbtrafik och det handlar inte om någon en begränsad omfattning utan det är stort. Du är inte anonym på nätet om du inte vidtar särskilda åtgärder för det. Sedan misstänker jag starkt att många engagerade kring det struntar i det utan de vill helt enkelt slippa att betala för film, musik, TV-program, böcker, tidningsartiklar, bilder m.m. som går att fildela (det är inte en uppfattning jag delar och tvärtom menar jag att alla åtgärder som förstör upphovsrätten kraftigt skadar hela vårt samhälle och inte bara ekonomin). Då räcker det för dom att trafikdata inte går att presentera för domstol och i övrigt bryr dom sig inte.

Skämtteckningar postar jag annars av och till på Pryltrend.com om det blir av att surfa runt för egen del och några passar in. Den senast med skämtteckningar med prylar länkar sist också till övriga inlägg med skämtteckningar.

0 kommentarer

Kommentera