Förälskad i Wonder wheel: Bra svenska resultat

5/16/2009

Desto mer jag lekar runt med Wonder wheel ju mer älskar jag den. Google.se har ju ännu inte denna men det behöver inte vara ett problem även om man är intresserad av det svenska språkområdet. Det finns (åtminstone) två saker att experimentera med på Google.com där Wonder wheel direkt imponerar!

1. Sök Wonder wheel med svenska ord

Ställer du in språk för webbsökningen påverkar det Wonder wheel på samma sätt. Oftast är detta ställt till "Search for pages written in any language" men du kan också ställa in så att du bara får svenska resultat. Här har vi ett resultat där jag gått vidare in och förstorat luftrenare astma:

Kul här är att HEPA-filter och UV-ljus är två metoder för luftrening som båda både är väldigt seriösa vid luftrening för att motverka astma och dessutom anpassade mot två grupper allergener. HEPA-filter är ett pålitligt alternativ vid pollenallergi medan UV-ljus passar vid problem med mikroorganismer (ofta kombineras de). Mycket lyckat!

Hur är det då får luftrenare vid damm? Även här imponerar Wonder wheel! HEPA-filter, negativa joner och aktivt kol är de tekniker för luftrening som visas här. Dessa är också just de tre tekniker som kan ha effekt här och är vedertagna. Kolfilter är bäst mot lukt men kombineras här ofta med antingen HEPA eller jonisator och är för vissa situationer (ej i hemmet där HEPA och jonisator är vad som normalt används) också ensam lösning för hantering av damm.

2. Sök på motsvarande engelska sökord

Kulturella skillnader finns givetvis kring den typ av släktskap i ämnet som uttrycks med Wonder wheel (exakt vad det är vet jag verkligen inte men bra är det). Samtidigt är vi alla människor och i många ämnen tror jag skillnaden är liten. Är man intresserad av ämnen runt luftrenare kan man därför ta och söka på engelska. Det kan ju ge ett bra artikeluppslag!

Nedan har vi resultatet för air purifier (inställd för att bara visa engelska resultat):

Förstorar man och tittar runt ger Wonder wheel minst flera bra artikeluppslag för svenska publicister och dessutom inspiration för webbutiker som vill gå in i segmentet med en luftrenare de är ensamma med i Sverige.

Wonder wheel blir kritiskt

Tänk på det här... Wonder wheel är kul och användbart. Det kommer bli populärt. Därmed blir detta det typiska gränssnittet för sökning som är annat än "tillfälliga" när man söker flera gånger.

I så fall är vi verkligen på väg mot det samlade koncept jag efterlyste och menade att Search Options var och tog upp i:

Vidare innebär det att trafik kommer flyta till de sökmetoder som man får access till i den vänstra marginalen...

Oavsett hur vi påverkas av Wonder wheel kring trafik så tror jag den blir enormt lyckad för Google. Wonder wheel är kul och användbar. När man kan lägga kul på användbar blir folk glada och det gör dom positiva till Google. Sådant kan man inte sätta ett pris på.

Mer om Wonder wheel

Wonder wheel tog jag nyligen upp i den större analysen av Search options:

0 kommentarer

Kommentera