Marknadsför din blogg! Användbara sajter

3/30/2008

Att få läsare till en blogg är typiskt väldigt svårt när den är ny och ett vanligt problem är inarbetade bättre bloggar redan finns. Men om man nu faktiskt har en blogg som borde intressera många vilka sajter kan då ge läsare?

Google vs Internet
Det man måste inse är att sökmotorn Google idag är mycket dominerande. För svenska internet är det fullt rimligt att anta att 70 - 90% av alla besökare som når en hemsida når denna från Google.se.

Det tar emellertid lång tid innan Google litar på en ny blogg och låter den synas högt upp i sökresultaten. Övriga möjligheter blir därför viktigt i början även om de totala möjligheterna är mycket begränsade jämfört med Google.se hur man än räknar.

Pusha
Pusha är ett socialt nätverk där användarna tipsar om och röstar på sidor på nätet. En genomarbetad bloggpostning kan få bra med röster och också ganska ordentligt med besökare.

Den här bloggen klarade att få tio besökare första dagen med Google Adsense - Sekretesspolicy krävs som nådde förstasidan på Pusha:

Emellertid har Pusha även fortsättningsvis givit mellan 5 - 10 besökare per dag på detta. Pusha har jag använt av och till och helt klart en värdefull tjänst som kan ge bra med besökare till kvalitetsinnehåll.

Google Adsense och Google Adwords
Du kan köpa trafik från Google med Adsense och Adwords. Adsense visas på webbsajter och Adwords tillsammans med sökresultatet. Priserna varierar och en tämligen avancerad "budgivningsalgoritm" används. Läs mer hos Google:

Bloggar.se & Nyligen.se
bloggar.se/om är den dominerande taggningstjänsten för svenska internet. Du länkar nyckelord som beskriver vad din bloggpostning handlar om. Taggninssidorna du länkar till innehåller länkar till bloggpostningar på din och/eller andra bloggar om samma ämne. Olika bloggar delar därför trafik med varandra.

För att din blogg ska dyka upp på Bloggar.se krävs att du också "pingar" Nyligen.se. Ofta tar det ett tag innan Bloggar.se plockar upp inlägg från nya bloggar. Nyligen.se kan dessutom också ge lite trafik direkt.

Twingly
Twingly är en tjänst avsedd för att "integrera" bloggosfären med tidningarna. Den ger bl.a. bloggare möjlighet att få länkar från artiklar hos anslutna tidningar som de kommenterat och länkat till. Twingly är också en sökmotor av bloggosfären. Båda dessa funktioner kan ge en blogg besökare:

Andra bloggar
Det absolut bästa för att få läsare är att andra bloggar med många besökare tipsar och länkar till en bra bloggpostning du gjort. Detta kan dels ge bra besökare direkt men gör också att Google kan värdera upp din blogg och ger dig fler läsare från sökresultaten även långsiktigt.

Att kommentera på andra bloggar kan också ge besökare men helt klart att potentialen här är mycket låg jämfört med när bloggaren tipsar om din blogg.

Google Bloggsök
Google har en specialiserad sökmotor mot bloggare: blogsearch.google.se. För att se till att Google indexerar dina bloggpostningar pingar du denna:

Google Bloggsök har emellertid få användare jämfört med Google.se.

Bloggping
En pingtjänst för att pinga många sajter samtidigt är Bloggping.com. Det kan ge några extra besökare men i allmänhet ska man inte ha några stora förväntningar på vad pingande kan ge. Den totala potentialen är låg.

Fler tips
Många fler guider och tips rörande innehåll, Google och mycket mer finns nu på Nyhetsbloggen. Det är den blogg jag arbetar långsiktigt med i detta område (bättre namn). Rörande bloggar och trafik kan särskilt följande två sidor att börja på rekommenderas:

Börja blogga i 14 enkla steg
Google-tips för bloggar och tidningar

Den första diskuterar även marknadsföring av bloggen. Från länk två kan en god samling artiklar och guider publicerade på Nyhetsbloggen nås.

9 kommentarer
Patricia sa...

Många bra tips.

2009-12-05 19:49
Charlie sa...

Tack för tippsen!

2010-05-16 23:28
Safetydevice sa...

Skall testa, tack för tipsen!

2011-03-29 21:39
Jimmy willysson sa...

ja bra skriver när ni ändå är här kika inom min blogg ;)

http://metrobloggen.se/jimmywillysson/

2011-07-30 17:16
Claes sa...

Tack för bra tips!!

Mvh

http://appcircle.wordpress.com

2011-12-08 14:23
Nordiska Bloggar sa...

Du har även Nordiska Bloggar som länkar, röstar & kommenterar på blogginlägg:

http://www.nordiskabloggar.se

2012-02-15 13:14
Paulina sa...

Hej!
Tack för tipset Får väl tipsa om mig egen blogg då *ler*
http://paulinasekonomiblogg.blogspot.com/
Mvh, Paulina

2012-03-05 20:16
Andreas sa...

En bra och rolig blogg som handlar om hästar !
De behöver hjälp med att få lite fler följare och även om jag själv inte är hästintresserad så är det ganska roligt att läsa om vad dom gör!

2012-03-26 16:08
Anonym sa...

http://mittjaliv.myshowroom.se

2012-03-27 18:18

Kommentera