Antal besökare på bloggen

3/29/2008

Antal besökare var 45 st den 28 mars precis som den 27 mars jämfört med 44 st den 26 mars. Första dagen med Google Analytics är fortfarande rekord med sina 85 unika besökare.

Sökmotorerna ger konstant mer eller mindre ingen trafik till bloggen och rekordet är sex unika besökare för den 24 mars:

Har man inte, vilket jag heller inte gjort, lagt ner tid på att analysera vad besökare från sökmotorer är intresserade av, volym för sökorden och gjort SEO kan man heller inte räkna med att få bra besökare från sökmotorerna.

Varifrån kommer läsarna?
Statistiken nedan från den 28 mars är typiskt för bloggen:

De flesta besökare är med andra ord regelbundna läsare. På plats nummer två har vi "blogger.com / referral" vilket uteslutande består av trafik från bloggens gamla subdomän som automatiskt skickas till dess nya egna adress. Pusha gav ännu igår hela fem besökare och min bloggning Adsense krav på sekretesspolicy nådde dess första sida och har givit mycket trafik sammantaget och många nya regelbundna läsare.

Att mäta antal besökare på en blogg
Den som driver en blogg seriöst för att tjäna pengar måste mäta antal besökare. Annars är det mycket svårt att veta vad som intresserar folk och du får problem att motivera varför det är bra att annonsera.

Google Analytics är vad jag föredrar själv men fler alternativ finns. I den här bloggningen tar jag upp tre bra alternativ: Att mäta antal besökare på en blogg. Tailsweep är utmärkt att kombinera med antingen Google Analytics eller Statcounter för att göra publik oberoende trafikmätning tillgänglig för annonsörerna.

0 kommentarer

Kommentera