Länkförsäljning & länkköp: Personlighetstester & SEKTER

3/20/2009

Ett av de segment där det går ut många erbjudande om att köpa sökmotorvänliga länkar just nu är kring personlighetstester. Köpare är SEKTEN vilket naturligtvis inte alltid framgår. Jag förväntar mig att ingen säljer till dem. SEO-företag som övervägar att sälja ska tänka över det mycket noga och absolut inte räkna med att det kommer löna sig. Inte minst kan det störa övriga kunder genom att få aktörer vill associera sig till SEKTEN.

Lämpligast tar man bort sådana länkar man kan ha placerat ut. Alternativ efter kontroll om de är associerade till SEKTEN tydligt anger det och gör länken rel="nofollow". För aktörer som p.g.a. kontrakt och dyligt inte kan avlägsna bör inte oroa sig. Sådant gör ju givetvis att kompensera på annat sätt genom att stödja SEKT-kritik. Sedan innebär naturligtvis länkhandel alltid risker med Google.

Överhuvudtaget måste både SEO-aktörer och bloggosfären bli försiktigare hur de länkar sådant här. Det är väldigt olämpligt att stödja extremistgrupper bara därför att man slarvar i kontrollen.

Bra att läsa är också:

0 kommentarer

Kommentera