Ingen förklaring till halvaporna (trafiktopp från Google)

5/22/2008

Jag bloggade om trafiken jag fick från Google på sökordet halvapor:

Det här är ett sökord som normalt inte ger någon trafik. Något som givetvis är rimligt och vi är helt tillbaka där nu d.v.s. 0 eller 1 besökare per dag. Fast toppen var givet ett sådant sökord betydande:

"Nu har jag gått igenom maj dag för dag i Google Analytics. Idag hade jag en enstaka besökare. Den tredje maj gav sökordet 0 besökare. 2008-05-04 levererade det däremot 200 unika besökare, dagen efter 107, sedan 63 och därefter fallande steg för steg."
Från: Nyheter som ger trafik & Trafik från halvapor.

Igår var det lite bättre än normalt och slutade på fyra men då har jag bloggat om sökordet och själv besökt det minst en gång. Idag har vi en besökare än. Den tredje maj var antalet 0 som normalt och så den fjärde 200:

Därefter föll det bit för bit :-)

Vad är förklaringen?
Nyheter har jag sökt efter via:

Ingen ser ut att ha bloggat alls om halvapa eller halvapor enligt Bloggar.se förutom en avstängd blogg på Wordpress.com (se Plagiat av Apor & Halvapor? för mer om den bloggen).

Idag försökte jag även söka runt lite i TV. Fast gav upp efter fem minuter. Så någon förklaring har jag inte.

Är longtail bra?
Longtail kan ju tyckas tilltalande från sådant här men det här är inte en normal situation. Faktiskt är det här första gången jag upplevt detta där jag inte hittat en förklaring.

Övriga gånger jag har haft liknande toppar har det varit p.g.a. stora nyheter som synts i alla de flesta väsentliga media och det har alltid varit något jag räknat med. Dessa var dock tämligen betydande större och det här är första gången jag överhuvudtaget sett något liknande i den här "halv-storleken". Stort men inte stort nog att räknas.

Halvapa istället för doping
Här var en lite udda nyhet jag hittade medan jag letade:

Polisen gick in i en lägenhet för att söka efter dopingmedel och hittade en liten halvapa istället. Sällsynt enligt Jonas Wahlström på Skansenakvariet:

"Apan är av den fridlysta arten pygmétrög lori, samma apfamilj som lemurerna, enligt Jonas Wahlström, chef för Skansenakvariet som fått apan till låns av Stockholmspolisen."
Från: Halvapa hittad i dopingbeslag (SVD.se)

Den där "lemuren" ser väldigt oskyldig och snäll ut :-) Det är nästan som man skulle vilja ha en som husdjur om man inte visste bättre.

0 kommentarer

Kommentera