Bättre hantering av Google av plagiat nu

5/26/2008

Efter att ha ganska noga tittat över den nya bunten spam-bloggar med plagiat från oss och som korslänkar varandra tycker jag Google hanterar det bra. Och bättre så än förra gången det begav sig.

Det har skapats massor av spambloggar som berör många i dagarna. Men här har vi en de jag såg med material från oss eller någon av mina privata bloggar (givetvis tillhör ingen av dem mig):

http://nyfikenvital.bubli.se/
http://ginkgo-biloba-antioxidanter.blogspot.com/
http://nyttig-middag.blogspot.com/
http://brasexliv.blogspot.com/
http://manasul.blogspot.com/ )
http://seotaktik.blogspot.com/
(fler med plagiat från oss finns och en bunt med plagiat från andra också).

Helt klart att Google har blivit bättre att hantera sådant här men hur mycket bättre är tidigt att säga än. Det här plagiatet av vår nyhet såg jag rankade före oss:
http://nyfikenvital.bubli.se/2008/05/23/ett-glas-rott-vin-kan-minska-risken-for-fettlever/ Vårt original har vi här: Ett glas rött vin kan minska risken för fettlever..

Och ovan såg vi ett problem som visat sig redan i hur Google hanterar plagiat och det dessutom på en blogg där allt är plagierat från Nyfiken vital. Det var dock det enda problemet jag såg. Men ändå...

Den stora frågan
Frågan det kommer ner till här är emellertid om seriösa publicister och bloggare i praktiken är eller kommer bli tvugna att ha egna nätverk av stödjande sajter för att i praktiken kunna hantera plagiat av deras material. I så fall är det inte bra.

Min förhoppning är att det visar sig att Google klarar av sådan här bra nog själv. Det borde inte vara så svårt tycker jag men vi får se.

0 kommentarer

Kommentera