Bästa svenska sajter för trafik (statistik från blogg.tkj.se)

5/29/2008

Tommy k Johanssons har på sin blogg "Tommy k Johanssons blogg om datorer & Internet" givit statistik på varifrån han får trafik: Fem bästa svenska sajterna för att få mer trafik.

De bästa sajterna uppges vara:

Det han skriver om Intressant och Google är viktigt och gäller naturligtvis fler av sajterna:

"Att jag får så mycket trafik via Intressant beror till stor del på att Intressant publicerar enskilda sidor med rubrik och ett utdrag ur varje inlägg som pingats dit. Dessa enskilda sidor indexeras av sökmotorer. Så en stor del av besökarna kommer på grund av att de sökt efter något på Google, och bland sökträffarna ligger Intressants referat av mitt blogginlägg över själva blogginlägget. Jag har helt enkelt en hel del bloggpostningar indexerade av Intressant, som i sin tur är indexerade av Google."
blogg.tkj.se: Fem bästa svenska sajterna för att få mer trafik

Strategi - Att tänka på
Att tänka i termer kring bearbetning av den här typen av sajter avseende trafik är ganska komplext. Förutom antal besökare de ger är det viktigt vilka man når. Är målet att bli bloggad vill man nå vissa grupper medan dessa besökare kanske inte alltid konverterar bra.

En till faktor är om sajterna ger någon länkkraft. Ger de länkkraft med Google ger det givetvis långsiktiga förutsättningar för mer trafik. Av de ovan tror Pusha åtminstone den närmaste tiden efter att ett blogginlägg nått första sidan ger mest. Eftersom det är ett socialt media där länken styrs av användare som röstar verkar det även ha ett långsiktigt mer troligt värde än t.ex. Bloggar.se där ingen redaktionell kontroll sker.

Flera webbsajterna kan ranka istället för blogginlägget de länkar. Det är kanske inte alltid önskvärt. "Risken" för det varierar beroende på aktuell webbsajt och inte minst på om blogginlägget blir länkad från någon annan sajt.

0 kommentarer

Kommentera