Vad jag gjort på min semester än så länge

8/25/2009

Det var verkligen i sista minuten jag tog semester. Gränsen för utmattningen var ordentligt överstigen och det tillsammans med grönmögel i kvarglömda sopor som spred sporer påverkade hjärnan ordentligt. Sporer från grönmögel innehåller nervgifter och det kan ge en väldigt underlig påverkan vilket jag snabbt märkte. Dessbättre såg jag vad som hände innan jag helt gick över gränsen till att vara klinisk galen. De där soporna har nog legat där kanske 2 månader och påverkan har väl kommit bit för bit eftersom sporerna läckte ut. Dessutom fanns färskare grönmögel i en hink. Den hade väl blivit besmittad av sporerna och innehöll fuktig blomjord och rutten-frukt så det tog sig snabbt.

Nu har jag hunnit med så länge:

  • Äta ute flera gånger.
  • Varit på Skansen.
  • Besökt Botaniska trädgården, Uppsala.
  • En konstutställning.
  • På bio ett par gånger.
  • Tittat på amerikanska bilar i parad i Uppsala.
  • Snabb-besökt min läkare för sömnmedel så dålig sömn inte stör återhämtning.
Själva ledigheten som fortsätter gav ingen omedelbar påverkan men jag insåg att det var något i lägenheten efter jag blev bättre av en natt på hotell. Nu början man dock känna att avslappningen ger mer och mer.

Idag ska semestern användas till att städa av alla ytor och ev. övrigt som behöver städas eller kan ha sporer på sig. Och massor av vädring.

Det måste ha varit många år sedan jag tog semester. Åtminstone två år men kanske tre år. Semester för mig har varit att jobba på något mindre krävande projekt. T.ex. Pryltrend.com istället för nättidningen. Fortsättningsvis tänker jag i princip bara blogga på Pryltrend.com och skriva på nättidningen samt ta konsultuppdrag med sådan intäkt att arbete på bloggen och nättidningen kan läggas ut. Uppsplittring mellan många aktiviteter är alldeles för stressand.

Här inser man att ta ledighet är något jag behöver lära mig och utveckla mig mer i. Jag har satt upp som mål att på min semester:

  • Ta en kurs i hur man slappnar av på semestern.
  • Läsa minst fyra turistböcker med sevärdigheter i Uppsala och omgivningar.
  • Besöka minst sex konstutställningar och läsa en bok om varje konstnär.
  • Dessutom ska jag lära mig teckna med boken Teckna Magna.
Men skämt åsido tänkte jag nöja mig med att se till att träffa minst en kvinna under veckan.

Framöver tror jag förövrigt får se till att ha viss planering för risken att sådant här händer med möjlighet till mini-semester alltid planerad och budgeterad. Ev. tillsammans med Xanax eller dyligt hemma om stressnivån hunnit bli sådan att jag upplever att jag inte kan sluta arbeta.

2 kommentarer
Kristina Ponting sa...

Låter skönt och avkopplande :)

2009-08-27 10:55
Swedish Research sa...

Verkligen avkopplande :-D

Men det har varit riktigt uvecklande också.

2009-08-27 12:19

Kommentera