Sarah Palin på Twitter

8/14/2009

Nu har ett nytt Sarah Palin konto dykt upp på Twitter:

twitter.com/SarahPalinUSA

CNN rapporterar om detta men tycker jag på ett sätt som givet den historik där hennes identitet gång på gång förfalskats är direkt oförsiktigt. De skriver:

"Former Alaska Gov. Sarah Palin changed her Twitter account on Thursday to @SarahPalinUSA, abandoning her old username @AKGovSarahPalin."

Is Palin getting ready to tweet again?

Har CNN bekräftat detta? Varför skulle hon byta konto? Hon har cirka 150 000 personer som följer det ursprungliga som hon slutade att använda. CNN säger iochförsig att kontot bara bytt namn och att de som följer det gamla förs över till det nya. Men är CNN säkra på att det är detta som skett?

I en uppdatering skriver CNN:

"A few hours after Palin changed her Twitter account name, she switched it back to @AKGovSarahPalin. @SarahPalinUSA is now a new separate account altogether. CNN e-mailed a Palin representative seeking comment, but has not yet heard back."

Jag ser inte att "hon" "twittrat" något nytt sedan 26 juli på sitt gamla konto:

twitter.com/AKGovSarahPalin

Hennes riktiga konto är tillskillnad från det nya verifierat:

Att hon kanske får för sig att byta namn är givetvis inte orimligt. Sarah Palins är inte expert på Twitter utan bidrar till samhället inom viktigare områden. Kanske ville hon få bort "AKGov" från Twitter-profilen. Men hur kunde det här bli en nyhet innan det andra kontot bekräftats? Detta andra konto har nu 2675 följeslagare och det är inte verifierat. Det kan användas för desinformation.

Mer Twitter på SEOTaktik

Twitter är betydelsefullt för världen genom att möjliggöra fri diskussion mellan personer runt om i världen. Detta är vad som kan få personer att ifrågasätta fundamentalistiska åsikter:

SMARTA OCH VETTIGA MÄNNISKOR TYCKER SOM JAG

Här gäller det dock att vi alla inser att det också går att missbruka. Med medvetenhet om detta kan för världen och människan enorma värden gå att nå.

Inte bara Sarah Palin har utsatts för falska konton på Twitter m.fl. sociala nätverk. Detta är ett generellt problem tidigare diskuterat bland annat i:

FÖR ALLT VIKTIGT SKA IDENTITET KONTROLLERAS

Följande tycker jag alla ska vara medvetna om även om det inte behöver vara något negativt:

REINFORCED LEARNING: TWITTER OCH BLOGGY

Fler säkerhetsproblem avseende sociala nätverk har diskuterats på SEOTaktik. Via följande inlägg kan du nå de viktigaste inläggen och få problemen i sammanfattning:

SÄKERHETSPROBLEM FÖR SOCIALA MEDIA

Ett urval av specifika säkerhetsproblem diskuteras i:

TWITTER UNDER ANGREPP

TWITTER-ANGREPPET: STATISTIK, MOTIV OCH METOD

DOS-ANGREPPET MOT TWITTER: MER OM MOTIV OCH SÄKERHETSHÅL

Avseende de specifika säkerhetsproblem diskuterade i inläggen ovan bör även följande läsas:

ATT TITTA PÅ SIFFROR ISTÄLLET FÖR ATT TÄNKA

0 kommentarer

Kommentera