Anmärkningsvärd fråga i The Washingtong Post

3/01/2010

Fri diskussion är enormt viktig dels därför att det alltid finns ett värde att diskutera fråga. Det är demokratins grundval där vi alla alltid kan lära från vad andra säger.

Ett annat värde är att ibland kan hela folk bli blinda i frågor som inte diskuteras (främlingsfientlighet tror jag ibland kan vara ett exempel på det). Vissa problem i föreställningar och idéer ser vi inte förrän vi uttalat dem högt i media eller debatt där det är tydligt vi egentligen säger och andra ser vad vi säger och kan bemöta det.

Nedan har vi en frågeställning intressant att reflektera över från en diskussion i The Washington Post (frågan är inte redaktionell):

"My question: Can some of this "new Red Scare" be legitimately blamed on China? That is to say, is there something new/unusual/"wrong" that they are doing to rile the American psyche?"

Från: There's a new Red Scare. But is China really so scary?

Jag tror säkert svaren som jag inte har läst tar upp många av de väsentliga åsikter och reflektioner den frågan kan väcka. Själv tycker jag dock att det räcker (och mer än vad som egentligen borde krävas) med att peka på följande:

1. Där ledningen står utanför demokratisk kontroll. De kan göra precis vad de själva vill. Vad händer om någon i ledningen blir "obalanserad"?

2. Denna icke demokratiskt kontrollerade regim äger ordentliga summor i amerikanska skuldebrev både avseende vad som är direkt redovisat men "kanske" även dolt via högt företag, fonder m.m. som kontrolleras i t.ex. för att gissa brittiska kanalöarna, Japan m.m. Och vad äger egentligen uppsatta partimedlemmar? Det redovisas inte öppet...

3. Det kan tolkas att man "olämpligt" använder dessa skuldebrev för att manipulera den egna valutakursen för att gynna värdet av dessa och andra investeringar (t.ex. högt uppsatta partimedlemmars privata investeringar) samt helt osmakligt och omoraliskt försöka påverka politiska beslut i trevligt demokratiska länder. Var försäljningen av valuta som togs i följande inlägg "slump" eller ett tidigt försök att göra USA till ett vasallrike?

När politiska ledare inte ser omvärlden rätt är det möjlighet för dom under

"Vasallrike" är ett starkt ord men kinesisk kommunistpartiet tenderar att ta all makt vi ger dem steg för steg. Det är kritiskt att aldrig släppa fram dem ens ett minimalt steg därför att knuffa dem bak givet storleken på Kinas ekonomi de parasiterar är närmast omöjligt. De är ondska. Kan EU lite på ett USA som är kinesiska kommunistpartiets underlydande vasall? Det är viktigt att USA visar att de ännu står starka och inte lyder under kommunismen om än indirekt. Om det nu inte visar sig att så är fallet eller att det så blir.

4. Kinesisk kommunistpartiet förtrycker den egna befolkning inklusive att de mördar, torterar och lönnmördar personer som uttrycker minsta lilla tveksamhet inför ledningens osmakliga parasiterande på Kina.

5. Ledningens pågående isolering och vansinne ger allt fler asociala uttryck även utanför Kina. Ett otrevligt otäckt exempel är hur de försöker tvinga bort mest anmärkningsvärt givet USA inflytande i världen amerikanska fartyg tillhörande amerikanska flottan från internationell vatten. Detta i ett försök att expandera det egna landet.

6. Det har också (suck för att uttrycka saker trevligt men vi vet alla vad sanningen är) föreslagits att intressen kontrollerade av kinesiska armén tagit sig in i amerikanska datasystem rörande infrastruktur associerad till kritisk internet-kommunikation, elproduktion och oljeproduktion liksom ett otal andra områden ännu ej publicerade.

7. De bedriver statligt finansierad forskning i hur USA och andra länder kostnadseffektivt kan besegras i krigföring även rörande metoder varje sund människa finner osmakliga. Detta vet vi då delar av denna är publicerad och det hör till det mest otrevliga som finns att läsa oräknat vad rena terroristorganisationer publicerar.

Jag kan sitta här hela kvällen att skriva men hela frågan kommer ner till tre saker:

1. Demokratisk kontroll saknas.

2. De sitter på enormt ekonomiskt inflytande.

3. För att skydda sin makt ser kinesiska kommunistpartiets ledning det som nödvändigt att expandera och projicera sin makt på världens demokratier.

Kinesiska kommunistpartiet är oavslutade affärer. Vi kan skjuta på det men förr eller senare behöver antingen Kinas folk hungriga efter frihet eller om deras vansinniga ledning blir helt obalanserade världens övriga demokratier hantera dom.

0 kommentarer

Kommentera