Sergey Brin om angreppen mot Google från "Kina"

2/15/2010

The New York Times blogg Bits har ett inlägg med ett uttalande från Sergey Brin rörande angreppen mot Google och ett flertal andra företag under slutet av 2009:

Google Co-Founder Hopeful About Uncensored Search in China

Den inställning han pekar på nedan är väldigt intressant:

"In the Friday discussion, Mr. Brin also said that other companies hit in the wave of attacks — more than two dozen, by Google’s count — should acknowledge the attacks. 'If other companies were to come forward, I think we’d all be safer,' he said."

Från: Google Co-Founder Hopeful About Uncensored Search in China

Detta var ännu tydligare förr och tror jag kommer från ovana vid denna typ av verksamhet med där vad vi alla tror att det sker med statligt stöd samtidigt som det är en statlig aktör som kontrollerar farligt stora ekonomiska resurser.


Foto: Enlewof Licens: CC by-sa 2.0
Sergey Brin är en av grundarna till Google och har troligen fortfarande även om det för utmstående är svårt att bedöma ett stort inflytande av policy och strategi. Att han föddes i en kommunistisk diktatur innan han med familj klarade att komma till USA ger Google visst förtroende i dom här frågorna.

Ändå är det på väg att förändras vilket Google är ett trevligt exempel på och vi kan se att åtminstone här när även 67th United States Secretary of State Clinton reagerar att kinesiska kommunistpartiet inte är allt för begivna att reagera konkret runt frågan. Vi kan också konstatera att företag i allt större utsträckning från att ha varit helt tysta nu läcker problemen.

Relaterat:

Internetsäkerhet 2010 och framåt (1/26/2010)
Amerikanska oljebolag infiltrerade och Kina är misstänkt (1/26/2010)
Kina bekrigar Twitter och Youtube (1/25/2010)
Förändrad attityd rörande Kina i USA (1/24/2010)
Vänner till medarbetare hos Google m.fl. företag angreps (1/26/2010)
Kinas ledning har tappat all kontakt med verkligheten (2/06/2010)
Avatar 2D men inte 3D stoppas av den kinesiska terrorregimen (1/21/2010)

0 kommentarer

Kommentera