Kinas ledning har tappat all kontakt med verkligheten

2/06/2010

Jag är helt förundrad över att kinesiska kommunistpartiets ledning tror att de kan projicera makt i USA - världens väsentliga demokrati - och inte inte minst via sådana här brutalt oartiga uttalanden.

En förundrad fascination är vad jag upplever. Kommunistpartiets ledning har nu i kanske ett år allt mer tappat kontakten med verkligheten. Kan en viss högt uppsatt politiker ha drabbats av blodkärlsdemens eller jämförbar sjukdom? Eller är det bara en konsekvens av att de dag ut och dag in kan bestämma precis allt utan att någon kan ifråga sätta det och utan att de har någon kontakt med befolkningen? Jag gissar på en kombination.

"Chinese Foreign Ministry spokesman Ma Zhaoxu said in a statement late Friday that 'China resolutely opposes the visit by the Dalai Lama to the United States, and resolutely opposes U.S. leaders having contact with the Dalai Lama.'"

The Washington Post: China opposes planned Obama-Dalai Lama meeting

Vilken "resolut åtgärd" ska de komma med nu då för att följa upp det uttalandet? Tiden när de möjligen kunde hålla på och laborera omoraliskt med alla pengar de samlat på hög är förbi.

Vad finns i övrigt de kan göra? Givetvis pågående internet warfare men USA lär nu när de fått upp fokus senaste tre - sex månaderna utan något problem hantera det (det gäller däremot knappast Sverige) excellent. I övrigt finns ingenting de kan göra.

Diktatorn Hu Jintao fångad på bild vid "besök" i Brasilien.
Foto: Agência Brasil Licens: CC by 2.5 (br)

0 kommentarer

Kommentera