The Colbert Report dominerad av Hans Husman

1/18/2013

Mest för att visa för mina läsare hur jag antingen föregrep eller att The Colbert Report snattade mitt skämt (här mer krävande för de flesta genom att det ska passa mina elit-media-konsumet-läsare vars kapacitet fodrar mycket mer tankestimulans per skämt-enhet för att inte bli uttråkade) och därmed öka värdet i hur kul jag känns för mina läsare genom att ett känt varumärke donerar över lite effekt via primacy effect.


Mina regelbundna smalare läsare går givetvis bäst först till mitt skämt:



Är du osäker på om du hör till de personligheter som fodrar mycket substansiell information per skämt-enhet för inte bli uttråkad eller mer hånskratta åt skämtaren ska man inte nedsatt förmåga att uppleva högt värde bara från inlägget ovan. Pröva på några fler inlägg en annan dag när du är utvilad. Och tolka oförmåga absolut inte som att du är sämre, dum i huvudet eller saknar kunnande. Det handlar bara just om förhållandet mellan information och hastighet. En del föredrar en dag på sig att tolka första sidan till söndagstidningen medan andra kanske läser tre tidningar på morgonen eller rent av flera av mina mest krävande skämt utan att det sliter ner hjärnan till den akuta trötthet enklare personer kan uppleva med gäspningar och andra symptom på att man inte riktigt hinner med.


The Colberts Reports magrare variant där ytterst lite information finns runt om här vi konvergenspunkten till skämtet ungefär citerat nedan:


"Do you really think, he asked, that a humble AR-15 is going to be able to save you when Uncle Sam comes knocking with an Apache helicopter?"



"If the Second Amendment is really to protect U.S. citizens from a tyrannical government, then no one will be safe until everyone in the country has their own aircraft carriers."

Hela avsnittet The Colbert Report S09E08 (17 januari 2013 svensk-tid tror jag och 18 januari i US).



Givetvis har President Obama rätt i dom här frågorna. Skjutvapen är så enormt energieffektiva att de nästan är overkliga för oss. Dessutom är de kraftigt associerade med makt och revir. Det skapar risker samhället inte mår bra av också utanför våldet, rånen och den organiserade brottsligheten.


Samtidigt för att försöka ärligt balansera de preferenser jag i den svenska kulturen kan ha peka på att de spänningar kring revir skjuten kan medverka till bedömt från modell och särskilt Symbol mind mätningarna 2012 kan också ekonomiska värden finnas:


  • Ekonomin mår bra av att medborgarna vågar försöka.
  • Samtidigt är vi anpassade till en värld där avancerade försök större delen av vår historia bakåt varit väldigt farligt.
  • Många är irrationellt för försiktiga att försöka skapa något verkligt bra.
  • Trots att risk för rovdjur m.m., infektioner, snöstorm, inte existerar påverkande dessa frågor idag.
  • Att via sunda metoder (d.v.s. inte kvinnomisshandel, nedsättande uttryck om invandrare, mobbning m.m.) förstärka säkerheten i sig själv kan för att minska den här bromsfaktorn ha betydelse.
  • Den amerikanska kulturer är fylld av företeelser som både gör det och uppmuntrar till tävling.
  • Kanske har det medverkat till deras framgång? Inte otroligt alls både det och att de fenotyper som var mer benägna att våga utvandra tenderar att bära med sig mer av aktuell genetisk-information.

USA har i flera ännu tror jag för begränsade studier och ännu att vi kan behöva några till för matematiska modeller att utveckla sig vidare mer uttryck för flera av dom genetiska uttryck som beroende av hur kombineras med varandra och andra kan öka risken att få ADHD.


Ett sunt kompensatoriskt beteende - en naturlig konsekvens rent av - om du bär på arvsanlag där du har svårare att stabilt konvergera lösningar är att det fodras mer för att du ska bli nöjd. Mer pengar, att din fabrik levererar snabbare bättre produkter än din grannes, att ditt hus är större o.s.v. Det är konkret drivkraft i den till oftare diskuterade problem relaterade ADHD.


  • Det viktiga är inte att du just försöker vinna oftare och mer för det behöver inte bli så. Utan att när du kommit igång i livet och det slumpat sig så väl att du börjat vinna är det inte alls lika lätt för dom här fenotyperna att nöja sig med det. Den angenäma känslan din seger gav räcker inte.
  • Segern behöver bli lite större nästa gång. Andra hade tidigare etablerat inlärning i orbitofrontala cortex av vad sund belöning är. Men ADHD kommer med nedsatt sådan förmåga så du vet att vad du har inte riktigt räcker om någon annan har något större
  • Visst en tid känns allt bra när du får den relativa skillnaden beräknad mot dom du nu har nedanför dig.
  • Sedan klingar den effekten av och du börjar snegla på dom ovanför i dyraste bil-tävlingen ni haft nu under 20 år i kvarterat.
  • Några har slutat tävla. Mr A är fattig och tänker inte byta sin 2012 förrän kanske 2015.
  • Den ensamstående kvinna gav upp och kom en dag hem i en etanolbil. Samtidigt det gick upp ett ljus för dem alla ocb plötsligt presenterade alla fruarna sina mäns vänner för henne.
  • Kvinnan kanske vinner en man men i allt annat förlorar hon. Ingen kommer någonsin anställa henne till ett riktigt jobb. Ni vet att hennes bil inte bara korrekt kvinnligt för era bilar att se större ut. Bilen utmanas i dimensioner den aldrig behövt tävla i och det skadar dess värde. Desto mindre oftare den miljövänliga ställs bredvid en sann härskarbil ju mer av värde balanseringar kommer igång i våra och andras hjärnan. Gigantiska bilden tenderar att förlora över den längre tiden därför att det handlar om barn och USA stora vila - sådan omräkning är långsam men verklig.
  • Dyker detta vapen plötsligt upp nära ditt hem är det farligt. Effekten kommer riktat mot dig. Det är du som angripits och du måste försvara dig kraftigt om du inte ska tappa värde och bli en mindre människa.
  • Försvarskriget kan bli irrationell tro på att bensinslukande bilar inte är miljöfarliga. En tro rationell som verktyg för att försvara ditt människovärde från när drabbas av inflation.
  • Konstiga ryggproblem som fodrar både stor bil fru och barn får omanliga miljöbilar du kan hänvisa till: "Well we got three flower power cars home and I bought one to my mother also. Good for pa not having to drive her around all the time.
  • Ryggproblemet som du i början gav fokus mest för att försvara dig som människa - att besöka läkare är ju ganska fjantigt så ingenting man gör i onödan - visade sig dock kunna hjälpa till med mer än att ge dig ett intyg på att dom behöver en stor bil. Dessutom får smärtstillande läkemedel och troligast åren bakåt var det antingen Vicodin eller något i funktion liknande. Dessa visade som förväntat för ett kraftiskt narkotiskt läkemedel nära besläktat med morfin kompensera värdeminskning. Miljöbilen förstörde allt dina 12 år av att vinna nya bilen varje gång men Vicodin gör att du kan ta det lite mer avslappnat.
  • Och där har vi USA idag. Ett USA där ingen annan drog är lika missbrukad bland lönearbetande. Och är din fru inte beredd att börja hemarbeta och skrota sin miljöbil när FBI förklarat för dig att det verkligen är olagligt att köpa Vicodin själv efter att alla dina 12 läkare fått besked från de federala myndigheterna att de står under utredning gäller att du nu drabbats av både miljö-bils-depressionen gjord 100000 ggr värre av att du måste sluta med Vicodin samtidigt.
  • Inte trevligt alls och trots att missbruket i sig är riktigt dåligt för ekonomin gäller det också att avbryta missbruket. Snabba åtgärder är ändå bättre därför att värdering handlar om relativa skillnader. När ekonomin tar ett tydligt steg neråt tappar vi mycket snabbt den tolerans vi kan ha byggt upp under maniska ekonomiska perioder. Samtidigt rensas element och organisationer bort med för andel av medarbetare som är osunt överkänsliga: farligt hungriga på att vinna på aktiebörsen eller något annat.
  • Mjuklandar man istället ekonomiska problem av den typen är det inte säkert toleransen alls reduceras. Istället att dom mest överkänsliga ivrigt sitter väntande på möjligheter orbito frontala cortext understryker är rimligt dag efter dag.
  • Vapen är dock en form av kompensation tillsammans med sport, tävlingar m.m.
    som är sund. Vapen kan ge detta värde utan den riskabla sidan.
  • Det fodrar dock att man klarar av att tillåta vapen utan att ännu större problem orsakas. USA klarar inte av detta med nuvarande regler.
    Från Good Times with Weapons och en indikation om en alternativ väg att ta värde och reducera risk. Tillåt oss alla att bära svärd men hindra effektivt skjutvapen. Kanske bättre större tyngre svärd för att hantera ett extra säkerhetslager ovanpå impulskontroll effektivt görande att överenskommelse om strid praktiskt sker genom att göra överraskat angrepp väldigt svårt. Problemet är dock att en stor del av värdet vi upplever i vapen såväl som verktyg allmänt - vad som ger stimulans - är deras energieffektivitet: vad du kan uppnå relativt kostnad i tid och energi. Människan gillar att "fuska" i den mening att ser vi möjlighet att lösa problem enklare kan vi tänka oss att bryta med tradition.

jag avslutar med några förslag på att balansera personlighets-stärkande-stabiliserande vapen med rimlig säkerhet med följande citat:

"Kanske vinner vi mer fred på att acceptera att vapen ibland krävs? Jag ser ex. ett större potentiellt värde åren som kommer att våga beväpna och organisatoriskt hjälpa fler demokratiska aktörer. Saker behöver börja röra sig framåt. Men att det inte innebär att länder med demokrati vinner något på att beväpna sig. Statistik ger oss att det orsakar problem. Delvis ligger det problemet kulturellt i makthungern och kraften vapnet ger dig en känsla av. Sverige är inte allt för långt efter USA i vardagsbeväpning. Här finns mängder av gevär såväl dokumenterade som gamla ärvda muskedunder. Men vi har föga av problem. Vissa minimala kontroller, en sund grupp-kultur i skytteklubbar m.m. är enkla åtgärder utan kostnader som reducerar problem. Krav på vapenskåp ska heller inte underskattas. Det är inte helt bra om dina barn och tonåringar kan plocka ut och skjuta med din revoler."

Från: Obamas vapenförbud löser inte faran Fredsbokens släppte lös (2013-01-16)

Och min visst kan jag och många andra oavsett om vi är amerikaner eller inte göra något bra för att världen fortsatt ska torteras. Andra frågor är lika eller ännu viktiga. Också i det personliga livet. Jag är ex. inte säker än på om detta (avseende it-problematiken med Textdrive eller något annat på vägen):

Är del av en kampanj mot mig för att göra mig mer obenägen till bloggpostningar som denna:

Eget skjutvapen skulle absolut inte ge mig större trygghet. Men jag förstår känslan andra kan få från skjutvapen. När jag upplever hot vill jag gärna tidigt beväpna mig. Min prefens är inte fysiska vapen alls utan information via kanaler i olika riktningar. När jag känner mig hyggligt boostad med potenta informationsvapen. Kanske indikerat att jag vill ha kartläggningar gjorda tagna hit så att jag kan välja ut lite att slå sönder om de visar sig skyldiga:

Brukar jag ta en tur i min närhet och sparka till lite småsaker på vägen som förtjänar det och som troligt mår bra av att vakna till. Visar större saker att man är uppvärmd om det behövs:

Rutin från ett liv med mycket kamplust gör att man numera knappast värmer upp seriöst längre. Inte mer än tjänstetecken man lägger maximalt ett par timmar på mot som yngre vuxna vad som kunde få ta veckor av öva upp sig på något företag eller dylikt. Äldre är det viktigare att man är utvilad genom att gjort annat än period. Och att man känner att elden är beredd att vakna i dig och kommer hålla ett år eller två om det är vad som fodras.

0 kommentarer

Kommentera