Iran och Kina när det gäller politisk ledning d.v.s. respektive diktatur tenderar att ha en del gemensamma intressen (typiskt att protester från omvärlden mot övergrepp på ett lands befolkning inte är vad som gillas). Följande nyhet från China Daily rör inte just det men värd att ha sparad ändå:
När det gäller applikationen Culture Distance som byggs ovanpå WARRIOR plattformen är Iran ett språkområde jag varken seriöst eller oseriöst funderat på om det ev. kan lämpa sig för en fallstudie rörande argument för frågor som demokrati, kvinnors rättigheter m.fl. associerat. Det finns dock ett flertal andra områden i i människorätt och demokrati där fallstudier i engelskan först bör komma.
Det är min målsättning och förhoppning att göra en fri version av Culture Distance tillgänglig för att ge menar jag tydligt bättre förutsättningar just för organisationer inom demokrati, människorätt och miljö att nå ut med sina budskap genom bättre anpassning till målgrupp liksom bättre skatta effekten. Läs mer i:
- Att "förhöra" självbiografier, artiklar och förhörsprotokoll
- Irrationella stereotyper om manligt "mod" leder till risker och fler dödsfall
- I romantik kan kvinnor tappa karriär p.g.a. irrationella stereotyper
- Att jämföra distans i språket från de enskilda till stora populationer
- Att uppfatta grupp: Färg och gemensam riktning är viktigt
- Fråga: Varför cigaretter i bild triggar röksug
- Androider känns kusliga när relativ skillnad mellan rörelse och utseende finns
- Likhet i kroppsspråk både värde och kostnad
Intressant med Iran är ju just isolationen där ändå tydliga kanaler med språkets intensitet når både medborgare och ledning liksom ut från dem till oss.
Kommentera