Prylar är bra!

11/29/2007

Min blogg om prylar tar inte farligt med tid. Dessutom är den en marknadsföringskanal för Nyfikenvital genom att leverantörer som bloggas uppmärksammar vår nättidning som ju har ganska ordentligt med läsare. Det ökar budgivning och övrig försäljning av annonser.

Bloggar missgynnas inte av Google
En del okunniga personer menar att Google särbehandlar bloggar och per automatik straffar dem så att de får lägre ranking. Jag ser ingenting som pekar på det.

Är det någon här som tycker det är rimligt? Kan ni se ett möte framför er på Google där man beslutar att alla bloggar generellt ska straffas? Vad vinner man på det? Spam går att implementera på bloggar, forum och allt annat. Det är sådant Google försöker detektera.

Länkar från bloggar är mycket starka
Min erfarenhet är att länkar från bloggar är mycket starka. Särskilt för nya sajter. Jag tar hellre en bloggpostning från en gammal inarbetad blogg med PR 4 än en fast länk från en PR 4 kategori i en katalog.

En bättre skola behövs
Men det är många som har svårt att tänka innan de drar slutsatser. Det är skolans fel menar jag. Man undervisar i för många ämnen som inte är särskilt viktiga. Hellre borde man sätta ett tydligt fokus på följande ämnen i grundskolan (inte i någon särskilt prioritering):

  • Filosofi.
  • Idé och lärdomshistoria.
  • Matematik.
  • Fysik (kemi finns ingen anledning att undervisa om i grundskolan).
  • Idrott.
  • Samhällskunskap och historia.
Samhällskunskap och historia bör där dock inriktas annorlunda. Här finns dock inte utrymme att diskutera det djupare. Dessa ämnen skulle man istället lära ut ordentligt.

Varje årskurs bör avslutas med ett ordentligt prov. De som faller under en given nivå ska ges sommarundervisning för att arbeta igen.

0 kommentarer

Kommentera