Min nu nyfödda modell av vår kreativitet

2/10/2011

Följande inlägg kommer från Nyhetsbloggen - Nyfödd modell av människans idéer och kreativitet - det passade bra här eftersom vi nyss diskuterat lite kreativt runt applikationer i Textanalys i underrättelseanalys och spårande av personer.

Dessutom unikt som en bonus här lägger vi till ett extra filmklipp med musik - musik är ju en så viktig komponent för att förstå vårt språk och så mycket mer om vad människan är- med Madonna i Into The Groove.

När metoden som beskrivs nedan tillämpades var Into The Groove representerad i ett minst sagt viktig och tidig del skärande särskilt mot områden runt positiva känslor men kraftigt även ut från det där den i sig var en potent indikator på att musik hade de egenskaper vi använde här och som en studie ganska nyligen bekräftade. Dessutom gav den indikationer om cues i visuell perception relaterat till flera delar och däribland den roligare delen av modellen Efectos Especiales - Specialeffekter där enklare optimeringar mer regelbaserade placerade.


Nyfödd modell av människans idéer och kreativitet

Jag tror faktiskt att jag fått saker klara över modellen nu. Det tog mer intensivt 1.5 år. En käck liten modell av vårt språk sett från perspektivet idéer och hur de byggs skapas, motivation, kreativitet och abstrakta koncept. Troligen i enklare mening en sökmotor också vilket på ett underligt sätt är vad vi kan se hjärnan som att liknade ovanför inlärningen:

"Även tycks det troligt att en till del kommer tillkomma för att hitta approximativa likheter mellan en idé man beskriver och vad som lagrats. Lite som en sökmotor kanske men inte riktigt som sådant fungerar idag. Skillnaden framgår bra i ett pressmeddelande från Göteborgs Universitet [1] där de pekar på att det är viktigt att använda rätt ord t.ex. en fackterm för att sökmotorer ska fungera bra. Det är ju dock bara början på problemet. Söker man en idé eller ett koncept är det än svårare eftersom vi människor uttrycker sådant väldigt olika. Med det här sättet att tänka försvinner det och någon principiellt krav på att det rör något särskilt språk finns inte: text, konst, foto eller vad som helst vi uttrycker med är samma sak. Sedan kommer ingenting annat än text implementeras åtminstone initialt därför översättning mellan text till interna tillstånd är mycket enklare."

Från: Böcker inom psykologi för kreativa idéer runt koncept, symboler och idéer

Att samlat uttrycka den lär nog ta sin tid men jag hade å andra sidan räknat med att det sista relaterade mysteriet i vår kognition skulle ta hela 2011 men det tog 1.5 månader och klart för inte alls många dagar sedan. Istället kan vi titta på en ganska enkel möjlighet och några sidor av arbetet.

Vad som gör metoden möjlig var en skymt av helheten jag fick mycket tidigt och den stimulerar riktat kreativiteten. Den är krävande att tillämpa på detta intensiva sätt för en person över ett oerhört komplext område även om den lättsammare utan att brutalisera sig själv istället är roligt motiverande.

Vi rör oss lateralt och i detalj respektive i område efter område i tillräcklig detalj för att förstå och se möjligheter och viktigast sätt över åtminstone ytligt all relevant publicerad forskning för att ha en bild av hur mycket kandidat en aspekt (kanske en algoritm) av det är i helheten låter när vi omvänt igen går ut i perspektiv och ser alla områden - krypteringsteori, neuronnät, kogntiv psykologi, lingvistik, historia, beteendevetenskap o.s.v. - givet motivation söker sambanden mellan dessa.

När det lateralt är indikerat går vi in i detalj igen men riktat där det tycks indikerat att kunna skära med andra områden med ett gemensamt värde (i så fall vad som bär kunskap om helheten).

För att klara att se väl krävs att man där skapar en stor tyngd för att öka upp det divergenta sökandet - se ex. Konst och Telias logga visar kraft och koncept i kreativitet för separation av begrepp eller mer översiktigt nedan - efter kandidater till meningsfulla träffar.


Divergens är prospekterande aktivitet - scouting - som går ut mot inarbetade optimerade mönster för hur vi ser på världen. Fokuserat kan vi stärka och förlänga dessa genom att repetera eller söka mer kunskap som uttrycker ex. fler relevanta kategorier som förklarar vad något är. Lateralt ser vi möjlighet till att skapa eller göra något som inkluderar flera komponenter utanför det omedelbara till konvergerande aktivitet. Se Konst och Telias logga visar kraft och koncept i kreativitet för bilden mer direkt diskuterad för ett exempel.

Att läsa och betrakta - lära sig - området i olika former är bra - forskningsstudier, referensböcker från olika viktiga tider i dess utveckling o.s.v. En till metod jag använde var fallstudier - givetvis ingen seriös forskning vilket skulle givet området kräva en gigantisk budget för ett så enormt område och här finns allt publicerat som krävs redan finns medan det är komplexiteten som gör att det nästan inte utvecklats på 10 - 15 år lateralt - och istället för att få ut potentiella relationerna mellan delar tydligare genom att göra det till ett verktyg - the hammer - i relation till dig själv och/eller en person eller grupp prioriterad för dig medan andra lättare drivs av pengar (det översätter till samma sak - vad som fungerar) o.s.v.

Vi kanske för att ta ett känt exempel med hur Einsteins tidiga arbeta med patent kan ha givet honom en enorm utsträckning i översikt över forskning samtidigt som han för många går in i detalj. Möjliga relationer - det mesta falska träffar - åtminstone med rätt personlighet (fenotyp kanske bättre) där association sker lättare divergent över D2-receptorerna gör att en del kan upptäckas. Kanske har vi samma sak för Newton och hans ständiga dokumentation av allt vetande han träffar på i sin anteckningslock. Nästan allt skräp men mycket av excellent bärkraft långt in i modern tid och delar mycket relevant för oss fortfarande.

Bärande för att öka kraften av det är också en gemensam global faktor som uttrycker väldigt lite men är gemensam för allt vi tar över den. Mekanismen framgår väl från de välkända sambanden för människan där vi upplever korrelationen för i princip allt som händer oss med träff i tid och rum (vettigt evolutionärt historiskt men ger folk en del underliga idéer i dagens större värld). För Newton kanske det gemensamma sätt han alltid dokumenterade gav det. Här var de kanaler jag använde för att med låg detalj hitta forskning som relaterade viktigt.

Det är vad som troligt är helt riktigt att jämföra med hur vi visualiserar rummet med för det tillhörande neuroner (V2 o.s.v).

På samma sätt utnyttjade jag musik för det vilken jag innan inte hade studerat --- det var därför mer rent från icke relaterade associationer förutom mer från ungdomstiden och dessutom väldigt trevligt att uppleva - för det. Musik är kraftigt relativt ganska mycket dopamin drivande - relaterad belöning till den pågående sekvensen som uttrycker arbetet - vilket just är vad divergens vid sidan om konvergenser är viktigt för. Därmed kan vi lägga meningsfulla relationer som vi vill genom att upprepa där vi önskar träna in en sådan. Och associerat sekventiell. Och med ett känslomässigt kontext. Och med Youtube också med viss visuell förstärkning.

Vidare har jag givetvis uttryckt koncept, teknik, kunskapsområden oerhört många gånger i artiklar och inlägg sorterade utifrån några huvudgrupper. Just här mer relaterat till vad där en aspekt är att man betraktar det från tillämpning i intelligence - media och business . och från perspektivet kunskap och indexering på nätet. På Pryltrend dom roligare sidorna med efectos especiales, musik, humor o.s.v. I Nyfiken vital för Människans kreativitet och språk vad som representerar mer genomtänkt eller uttryck för en mer teoretiskt genomgång av ett område mycket mer mot det färdiga konceptet även om det tidigt inte framgår där de är redaktionellt uttryckta relaterat till praktiska algoritmer eller mer omedelbara matematiska koncept för konvergens, sekvenser, relationer o.s.v.

Sammanfattande tar vi här in Gambler med Madonna därför att den använde jag genomgående som förstärkt korrelerad signal (tid och plats, och förstärkt via musikens verkan på inlärningssignal och belöning för att få divergent kreativitet) för ett viktigt delområde och det näst sista. Några relaterade aspekter av lyriken (en väldigt liten del av vad som påverkar men säkert intressant finns i):

1.7. Exempel: Gambler med Madonna- Samverkande förstärkning


Jag är "lätt" övertränad för att se musik som väldigt relevant och intressant så fort vi tänker språk. Kanske kanns det inte lika naturligt för andra men musik är vårt språk där dess starkaste tyngd är som mest optimerad. Det är språkets mysterium i dess vackraste form. Om man inte förstår musiken i kontext av språket är ingenting av det stora inte gjort. Sedan att praktiskt tidigt gå över musiken eller konsten i IT är lite mer krävande men inte säkert enormt givet för och från "text" till vad vi är.

Nu är det dock att försöka sätta ner the hammer. Uttrycka det förenklat åtminstone för mig själv, göra en samlad liten implementation och viktigare kortsiktigt försöka reda upp ekonomin. Och sedan göra något med det.

Det är troligt att det här är det sista inlägget här därför att poängen som fanns med Nyhetsbloggen med detta för att uttrycka vissa relationer krävs inte längre. Något inlägg kanske längre fram med länk till ev. annat samlat då möjligen annars finns ju: Människans kreativitet och språk.

Det första inlägget som jag insåg där jag kanske i någon mening kan ha börjat var den här boken jag skrev i fjärde och femte klass som lätt förvånande när jag mindes den visade sig ha visst värde givet också en litteraturlista för den sammanfattade kulturhistorien.

Och så ett lämpligt slut? Visuella "belöningsrelaterade" (notera kivnnorna). ledtrådar. Tydlig sekvens och inlärningsrelaterad signal i kortare tid i lyrik och musik. Visuellt förstärkt MC Hammer via färg, koordinerad rörelse, stora byxor, referenser till det hierarkiska, seger, romantiska belöning, en diskret mappa också och en del besläktat också via "dubbla" meningar (även om det dubbla inte alls ligger i närheten av som använt för t.ex. Madonna där Gambler är ett stort gigantiskt exempel med en erotisk omskrivning) och mycket mer. Mycket välgjort av honom och fodrar all respek (själv har jag en afrikansk talande trumma men även om den är stämningshöjande och kul att ibland roa sig med låter det inte riktigt så här - inte heller dyker några dansande kvinnor upp men det kanske kommer med MTV om man som MC Hammer når dit).

My-my-my-my music hits me so hard makes me say oh my Lord
Thank you for blessing me with a mind to rhyme and two hyped feet
It feels good when you know you're down
A superdope homeboy from the Oaktown
And I'm known as such

Visst vissa saker saknar detalj i men där finns heller inget praktiskt värde och behöver ändå anpassas eller styras från applikation. Men det viktiga finns nog och för den väldigt intresserade som läst hit områden om än uttryckta som de möttes på vägen (men i lite blandad ordning) snarare som i helheten: samlat för "värde", "tyngd" eller vad vi väljer att kalla resulterande aktivitet i en situation givet situation, bias och information, hur koncept o.s.v. relaterar, hur idéerna uppstår o.s.v. liksom konvergens till en tolkning av vi upplever och hur det har feedback med övrigt och påverkande tillbaka, upplevd meningsfullhet i omvärlden riktigt eller felaktigt och dess påverkan in i delarna vi nuhets-nät, risker och belöning, skillnaden mellan uttryckt eller upplevd energi d.v.s. förändring i omvärlden eller omedelbart intag av energi (jfr perception - ex bild du upplever via ögon - och imaging - en bild du föreställer dig i fantasin - mycket smalare i kognitiv psykologi), kodning även om det inte är vad man implementerar och "lätt" ofullständigt då en miljö där detta är meningsfullt skulle vara för stor för att gå att bygga och man ser därför saker rekursivt upp där annan kodning är meningsfull.

0 kommentarer

Kommentera