Wikileaks behandlas med respekt av alla undantaget pro-kommunistiska element

6/09/2010

Jag tror på omfattande handel och kulturellt utbyte med Kina utan några begränsningar utanför säkerhetspolitiska frågor - och jag menar uppriktigt att ökad handel medverkar till att säkerhetsställa demokrati i Västerlandet och medverkar till demokrati i Kina.

Samtidigt måste det ske med realism och det gäller särskilt de länder som genom sin frihet och styrka representerar ett hot mot det kinesiska kommunistpartiet.

Vi vet alla att ett av de stora säkerhetsproblemen i Västerlandet just nu är hotet kinesiska kommunistpartiet ytterst konkret flera gånger realiserat inom IT- och informationssäkerhet, konventionell krigföring i flera områden i Asien inklusive Koreakriget, Vietnamkriget och färskt i historien ett antal konflikter runt Koreahalvön där Nordkorea utan konsekvens kunnat angripa USA:s allierade Sydkorea.

Aktörer i USA liksom andra demokratiska länder som understödjer sådant eller icke konstruktivt motverkar entiteter som bekämpar den globala kommunistiska rörelse som flera gånger indirekt varit i krig med USA är mer eller mindre förrädare. I fall det fall det är "juridiskt" konkret lär de säkert upptäckas och dömas.

Ett konkret mycket allvarligare problem för frihandel, kulturellt utbyte och mycket möjligt hotande långsiktigt införande av demokrati i Kina - och kanske Västerlandets säkerhet - är det smygande omoraliska samarbetet i säkerhetspolitiska frågor med kinesiska kommunistpartiet som stärker och säkerställer det kommunistiska partiets maktsfär som tycks sprida sig. Att samarbeta på det sättet med det kinesiska kommunistpartiet utanför offentligt valda politiska funktioner som t.ex. Senaten är mycket möjligt landsförräderi och allra minst anti-amerikansk och allmänt omoralisk verksamhet.

Att eftersöka en läcka till Wikileaks tycker jag är sunt och vad som absolut måste göras rörande vilken som helst läcka. Jämför gärna till det korrekta och inspirerande utredningsarbetet här:

Wikileaks site unfazed by arrest of US army 'source'

Samtidigt gäller att Wikileaks mycket möjligt kan komma på lite sikt fylla en funktion för att medverka till demokratiarbete i diktaturer inklusive som tidigare refererat till för att motverka det kinesiska kommunistiska partiet. Referera här till:

Wikileaks är bara möjligheter och inte en säkerhetsrisk

Givet diverse citat med oklar bakgrund från "grupperingar" inom Department of Defense (DOD) som påstås se Wikileaks som ett "hot" är det värt att understryka att även om det är korrekt att utreda varje form av läcka är varje agerande som går utanför det och direkt rör Wikileaks anti-amerikansk verksamhet som kan medverka till att stärka en med historisk referens mot USA konkret aggressiv kommunistisk rörelse.

Är det någon som driver den här frågan inom DOD? Och i så fall vem är det? Är det något vi kan få tydliggjort i ett demokratiskt kontext exakt vad det avser rörande eventuellt samarbete med det kinesiska kommunistpartiet? Eller är det här en missuppfattningen?

0 kommentarer

Kommentera