Vigillar för att tipsa om nyheter

9/06/2007

Vigillar.se är ett socialt nätverk på svenska med sociala bokmärken och socialt nätverk. Du kan tipsa om länkar, artiklar och rösta och kommentera det andra postar.

Länkar som är populära visas på första sidan. Vigillar.se är särskilt anpassat för att hjälpa till att sprida bra artiklar, bloggpostningar och nyheter.

Sociala nätverk är kul och användbara
När sociala nätverk fungerar som bäst kan de vara riktigt användbara. När flera användare i nätverket håller med varandra blir länken mer synlig eftersom den antas vara bättre.

Det gör de intressanta för att hitta intressant material och för marknadsföring av ditt egna material.

Vigillar.se demonstrerar Drupal-paket
Fredrik Jonsson som byggt Vigillar.se har gjort det för att demonstrera sin utbyggnad Vote up/down Package för Drupal. Drupal är den plattform för publicering som Vigillar.se är byggd på.

Så räknas poängen
Fredrik förklarar hur den poäng som avgör vad som når första sidan beräknas:

  • Skicka in en ny länk = 1 poäng.
  • Rösta på en kommentar = 1 poäng.
  • Rösta på en länk = 1 poäng.
  • Om länk röstas in på förstasidan får man 2 poäng.
  • Om länk röstas bort från förstasidan blir man av med 2 poäng.
För länkar och röster gäller att bara den första rösten ger poäng och bara när den ges på andras länkar eller kommentarer.

- Det är nog nästan bara jag själv som använder Vigillar.se just nu. Jag blir alltid lite överraskad när jag ser att andra har använt sidan :-) Det har aldrig gjorts några seriösa försök att göra reklam för vigillar.se. Jag har bara sett det som ett kul hobby-projekt, berättar Fredrik Jonsson.

Sedan reportaget har Vigillar funnits ett tag och idag är det fler som använder tjänsten.

Mer om Vigillar
www.vigillar.se

0 kommentarer

Kommentera