Fler underliga Microsoft missar

11/13/2013

Här är ett par till i gränssnittet helt obegripliga missar.


Operativsystem kan rekommendera uppdatering och omstart och göra det tvingande om man inte skjuter fram det. Ingenting fel finns just med det vilket kan vara bra kring en del säkerhetsproblem i mjukvara eller kanske rent av batterierna om man nu dator står på själv.


När sådan uppdatering skapas ett fönster med information. Emellertid om jag för att utnyttja bildskärm optimalt ställt in toolbar till att gömma sig när jag ej petar nere vid skrämkanten får jag inget meddelande och kan förlora data.


Vidare när nu det hela satt igång och uppdaterar sig kommer den alltid indikerade informationen om att ej stänga av datorn. Men om ej inkopplad till nätuttag och med begränsad batteritid men ej tillräckligt för att sätta igång "sova" automatiskt startar den gärna om sig trots ej säkert ha batteritid att avsluta med.


Lite på tema att trots många många många år har ingen ens i detaljer förbättringar av kommando-prompt skett som att förslagsvis göra att markering, kopiering, paste m.m. kan ske på normalt sätt som i allt annat.


Kanske har Microsoft konstant många år nu hetsat upp sig över mobiler (jfr Windows CE m.m.), sökmotorer och allt möjligt annat som ändå slutat med att de köpt något medan operativsystemet mer är vad man struntat i undertiden.


Därmed inte sagt att jag tycker allt de gjort fungerat dåligt. Windows 2000 server tyckte jag fungerade bra.


Fortsätter man att utveckla Microsoft Scholar adderande vettiga vertikaler och data-dimensioner med kvalitet kan det nog bli en bra sak också.


Dessutom finns det ju liknande områden där konceptet kan återanvändas ex. för regerings- och myndighetsfunktioner med politiker för att enkelt hitta vad de skrivit, givit förslag på m.m. genom åren (och varför inte våga lite extra där för att vinna stort: promenera över till NSA och låna 20 - 30 användarnamn och lösenord och titta efter vad de ev. har om amerikanska och utländska politiker: att visa att man prioriterar EU och särskilt EU-giganten Tyskland tror jag uppskattas och kan göra allt möjligt kring monopol om nu något kvarstår m.m. enklare - Säger Merkel att Microsoft är en sund vän av EU är det så eftersom hon betalar för det hela). Vertikala kopplingar till utveckling över tiden rörande frågor, statistik m.m. ger enklare quality assurance än man annars normalt ids engagera sig sökande uppföljning från en mängd källor.


Jag har en hel del relaterad praktisk erfarenhet av att samla publicerad information från såväl dom amerikanska myndigheterna och funktionerna, EU, OECD, Världsbanken, diverse länder runt om i världen m.m. Och också om en del föredömligt välorganiserade informationssajter finns hör det till undantagen. Skillnader i presentation, funktioner o.s.v. kan dessuto storligen variera mellan delar av större entiteter likt EU såväl som att översikt över allt EU på webben saknas (i antal nästan helt givet ett större antal projektrelaterade sajter utspridda på refererat av större eu, ej refererade på eu-topp-domän resp. på olika topp-domäner för länder).


Något nyligen relaterat att ha samplat svenska regerings-relaterade sajter på engelska för första gången:


Uganda problemet resp. Svenska regeringens "odolda" kopplingar till management rapport producenten Rand corp.



Ett urval av andra små egenheter i Microsoft OS:


Microsoft Azure: SSL-problem (igen)
Microsoft tips: Kopiera istället för att skriva av eller skriva ut skärmdump

Säkerhetsproblem i Microsoft Windows troligt svårhanterat via konfiguration

Microsoft ropar på hjälp (igen) med nytt försök att slippa ansvaret för säkerhets-debacklet

0 kommentarer

Kommentera