Meta-data i PDF-dokument I - Klient-plattform: "There is no teacher but the enemy"

11/18/2013

En av cirka 10 filer nedladdade från några källor och just denna från Xinhua: IFCD2013_Ch.pdf. Mindre urval extraherad meta-information:



Vi ser att användaren tycks vara Microsoft Office 2007 Microsoft Windows. D.v.s. sannolikt något i office-familjen sparande som pdf (antagligen Word applikationen använd av människa). Vi besöker Google och söker (jag är ganska trygg i att Bing ger lika bra sökresultat här men upplever att Google känns som ett artigare val här: det kan vara jobbigt för Microsofts sök-AI att behöva leta rätt på sådant här börjande lovande kanske indikerande att jag vill handla men slutande på sidor som nedan) och vi hittar publierad 5 november 2013:


Microsoft Security Advisory (2896666)
Vulnerability in Microsoft Graphics Component Could Allow Remote Code Execution
Published: Tuesday, November 05, 2013 | Updated: Tuesday, November 12, 2013

Version: 1.1

General Information
Executive Summary
Microsoft is investigating private reports of a vulnerability in the Microsoft Graphics component that affects Microsoft Windows, Microsoft Office, and Microsoft Lync. Microsoft is aware of targeted attacks that attempt to exploit this vulnerability through Microsoft Office 2007 software installed on Windows XP Service Pack 3.

Från: Microsoft Security Advisory (2896666)


Istället kan man skriva PDF 1.0 - OpenVMS 5.2.1 on PDP 10. Ingenting som prövas därifrån behöver visa sig säkert praktiskt på senare plattform men är lite komiskt och kan roa möjligen omvända angriparen: och om inte indikerande viss historis-setting också om jag betvivlar att OpenVMS är vad vanligt att folk kommer ihåg längre. Eller så skriver man samma sak som det står i Xinhua's filer och sätter dessutom dit deras namn.


Men enklast om ej nödvändigt av något system och mer korrekt tror jag blank infomation och gärna verifierade med text-editor att plattform inte skriver dit en massa likväl.


Skönt att man äntligen ska få nytta av att under år skickat etniskt-degraderande komiska bilder av tibetaner och andra minoriteter i Kina till diverse personer i kommunistpartiet. Efter vad jag hört är de mycket populära att skicka vidare. Vad som blir läst hela vägen upp till president och övriga i den absoluta toppen. Nu kan man skörda genom att smyga sig in i datorn för att utnyttja till bitcoin mining eller liknande värdebyggande där det räknas.


Båda från Hans Husman om Media:



Komisk teckning: När yngre flaggor ger sig ut på äventyr är det viktigt att äldre kommer med (2012-02-03)



I förhandlingarna om fria val i Kina och Tibet föreslogs att länderna tillsammans efteråt skulle bomba sönder Nordkorea.
Från: Skämtteckning: Dalai Lama och en kinesisk general (2011-04-28)


Den första skämtteckningen är egentligen "mycket" äldre tids-parallell revolutionen (ej den pågående nu) i Libyen där den nya skämtteckningen för länkat inlägg var.


När yngre flaggor ger sig ut på äventyr är det viktigt att äldre kommer med

Även om det behovet kan ha minskat sista åren. Så mycket påverkar och styr som realitet för människor. I mer turbulent historia är det därför bra att ländeer engagerar sig brett också om mer distansierade oavsett vilket land nu aktuellt.


Hollywood vandaliserade en till roman men fick oss att minnas redaktionellt flexibelt användbart citat

Titel inspirerad från Ender's Game nyligen i denna (av mig också) komiska men finkänsliga konstnärliga skapelse i mötet mellan text och bild: Endast fienden motionerar Vitahuset korrekt försvars-optimerat.


Filmen är för den delen inte helt dålig men både för att få något värde av de mer reflekterande delar krävande att man läs boken (och helst avstått från att läsa efterföljande böcker). Samtidigt oavsett vilken för kort för att orka uttrycka annan handledning än enskilda kraft-ögonblick oavsett om med rymdskepp, eller hand-combat. En teve-serie hade kunnat fungerat bättre i kanske fyra längre avsnitt.

0 kommentarer

Kommentera